2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Három év börtönt is kaphatnak az illegális szemetelők

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 18:20
Három év börtönt is kaphatnak az illegális szemetelők
Egyre több az illegális hulladéklerakás a Nógrád megyei közutak mentén. A Magyar Közút megyei szakembereihez folyamatosan érkeznek a bejelentések a bűncselekménynek számító tevékenységről, amiért egyes esetekben akár három éves börtönbüntetést is kaphatnak az illegális szemetelők.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hulladékhalmok felszámolása aránytalanul nagy terhet ró a közútkezelőre és amíg a társaságot ezek a munkák kötik le, kevesebb erőforrást tudnak fordítani az utak üzemeltetésére és fenntartására.

Lépten-nyomon út mentén elhelyezett lomtalanításból származó hulladékokkal, építési törmelékekkel, gumihulladékokkal szembesülnek a közutasok szerte Nógrád megyében

– hangsúlyozta Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető. Majd hozzátette, a Közút szakemberei tonnaszámra számolják fel a hulladéklerakásokat. A sajnálatos tendenciát annak ellenére tapasztalják a közutas mérnökségek, hogy az illegális szemetelés bűncselekménynek számít és börtönbüntetés is járhat érte.

Pécsi Norbert Sándor a Frisshíreknek elmondta, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos, 31 ezer kilométeres közúthálózathoz tartozó területeken egész évben folyamatosan, ütemezetten végzi a szemétgyűjtési munkákat. A társaság 80 mérnökségének szemétszedési tevékenysége során évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze az országos közutak mellől, ez évi 1-1,5 milliárd forintos terhet jelent a cég számára sorolja az osztályvezető.

Bár a társaság rendszeresen tart szemétszedési akciónapokat, hogy felhívják a probléma súlyosságára a figyelmet és visszaszorítsák a szemetelést, Nógrád megyében ennek ellenére az utóbbi időben egyre többen helyezik el szemetüket az utak mentén. A Közút ezért kiemelten kér minden Nógrád megyében élőt, hogy

a hulladékokat ne az út mellé vigyék,

hanem a megfelelő hulladékudvarokba, átvevőhelyekre - mondta Pécsi Norbert Sándor.

Illusztrációs fotó: Pixabay