2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Pásztói középiskolások ismerkedtek meg a rendőri hivatással

frisshirek.hu, 2022. november 22. - 16:50
Pásztói középiskolások ismerkedtek meg a rendőri hivatással
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság toborzója és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai is részt vettek a napokban a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégiumban megrendezett pályaorientációs napon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A pályaválasztás előtt álló fiatalok az iskola épületében tizenegy helyszínen különböző formákban ismerkedhettek meg a Nógrád megyei álláslehetőségekkel, köztük a rendőri munkával is – tájékoztatott Buda Gábor rendőrségi sajtóreferens. 

"Munkatársaink a diákok részére összeállított image kisfilmmel mutatták be a rendőri hivatást, a rendőrség feladatait és a szolgálati ágakat. A fiatalok a rendőrség által használt fegyverzeti és technikai felszereléseket is megtekinthették a bemutató során. A diákok kérdéseire a rendőri pályával kapcsolatban a Pásztói Rendőrkapitányság vezetője és rendészeti osztályvezetője válaszolt" – emelte ki Buda Gábor.

Hozzátette: a rendőr-főkapitányság toborzója a pályaválasztás előtt álló fiatalokkal ismertette a rendőrség képzéseit és a jelentkezéshez szükséges egészségügyi, pszichikai és fizikai feltételeket is.

Fotó: police.hu