2023.03.27., hétfő - Emánuel
Salgótarján: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Íme a megyei adventi programok egy helyen!

Bottyán Róbert, 2022. november 23. - 17:23
Íme a megyei adventi programok egy helyen!
Cikkünkben összegyűjtöttük a szegedi, hódmezővásárhelyi, szentesi, makói és csongrádi programokat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szeged

Az első adventi gyertyát november 27-én 17 órakor Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök együtt gyújtják meg. A további adventi gyertyagyújtások:

  • December 4., 17 óra
    Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye Esperese
  • December 11., 17 óra
    Szajbély Mihály irodalomtörténész, Szeged díszpolgára és Cserháti Sándor evangélikus lelkész
  • December 18., 17 óra
    Duda Ernő immunológus, Pro Urbe-díjas kitüntetett és Wertheim Mátyás ferences plébános

A gyertyagyújtásokon kívül számos program lesz a város több helyszínén:

Hódmezővásárhely

Az első gyertyát Márki-Zay Péter polgármester gyújtja meg. A négy hétvégén többek között óriáskerék és körhinta várja a kilátogatókat, a Városkártyával rendelkező vásárhelyiek ezeket ingyenesen használhatják naponta egyszer. Az adventi vásárban idén is lesz minden, mi szem-szájnak ingere, de idén is gyűjtenek majd rászoruló gyerekeknek az egyik faházban, ahol fillérekért lehet majd különböző tárgyakat vásárolni. Az így elköltött összegből rászoruló gyerekek kapnak majd ajándékot.

Szentes

Az elmúlt évektől eltérően idén nem érkeznek fellépők, helyettük helyi gyermekek és felnőttek adnak műsort Szentesen. A legkisebbek örömére most sem maradhat el a vidámpark, a Kossuth téren a népszerű fotópontot is kialakítják, valamint a Meseház is kint lesz.

Makó

Advent négy hétvégéjén szombatonként templomi koncerteseményekre, vasárnaponként pedig színvonalas műsorokkal és kísérőprogramokkal egybekötött adventi ünnepségeinkre hívják a makóiakat a Makovecz térre, ahol hétvégénte kézműves vásár, forró italkülönlegességek és gasztronómiai kínálat is várja az érdeklődőket.

Csongrád

Sok csoport, közösség, zenész és énekes lép fel Csongrádon. Velünk lesz Kozma Orsi, Szentpéteri Csilla, Vastag Tamás, Csondor Kata, Iski Roland és zenész barátai az IR Quartettel, a Mandula Színház, Csongrádi Zenebarátok Kórusa, Húzós Banda, a város általános és középiskoláinak tanulói és Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete. 

Kiemelt fotó: Szegedi Karácsonyi Hetek