2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Emlékművet avattak Bátonyterenyén a 21-es út mellett

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 14:55
Emlékművet avattak Bátonyterenyén a 21-es út mellett
A közlekedési balesetben elhunyt áldozatok emlékére állíttatott emlékművet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és Bátonyterenye Város Önkormányzata a 21-es számú főút mellett, Bátonyterenye város Összetartozás Emlékparkjában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával emeltetett műalkotást Lencsés Zsolt festőművész és freskófestő, az Arttéka Egyesület alapítója és jelenlegi elnöke, Nógrád megye díszpolgára alkotta meg tájékoztatott Buda Gábor rendőrségi sajtóreferens.

Az alkotó és az emlékművet állíttatók ezzel a műalkotással kívánnak megemlékezni mindazokra, akik Nógrád megyében közúti balesetben vesztették életüket. A rendőr-főkapitányság és az önkormányzat az emlékművel elhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és a balesetmentes közlekedésre.

Az emlékmű avatását ünnepélyes keretek között tartották meg november 23-án, ahol a II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói műsort adtak elő. Ezt követően Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és Nagy-Majdon József Bátonyterenye város polgármestere köszöntötte a meghívottakat és mondott ünnepi beszédet. A műalkotás felszentelése előtt a kompozíciót alkotója, Lencsés Zsolt festőművész mutatta be, aki a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányág vezetőjétől a műalkotás elkészítéséért az ünnepség keretén belül emlékplakettet vehetett át.

Az emlékművet Loborik Attila diakónus szentelte meg, majd Morvai Máté trombita előadásában az Il Silenció zeneművet hallgathatták meg a jelenlévők. A megjelentek a rendezvény végén a közlekedési balesetben elhunytak emlékére, kegyeletük jelképeként virágot és mécsest helyeztek el.

Az ünnepélyes avatás időpontját a szervezők a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapjához igazodva szervezték meg, amely az ENSZ Közgyűlés 2005-ös döntése óta minden év november harmadik vasárnapja. Az emlékmű állítóinak szándéka szerint ezt követően minden év novemberében gyertyagyújtással emlékeznek majd a halálos balesetek áldozataira.

Fotó: police.hu