2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Előadással hívták fel a gyermekotthon lakóinak figyelmét a prostituálttá válás veszélyeire

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 15:44
Előadással hívták fel a gyermekotthon lakóinak figyelmét a prostituálttá válás veszélyeire
Az emberkereskedelem és a prostituálttá válás elleni küzdelem jegyében egy fikciós történet bemutatásával prevenciós előadást tartottak Bátonyterenyén az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Belügyminisztérium által finanszírozott és az Országos Rendőr-főkapitányság által szervezett, a Láthatáron Csoport és a KV Társulat által színpadra állított „Kiállok Érted” című előadás egy komplex társadalom-érzékenyítő program, amelynek 2022. november 23-án Bátonyterenye adott otthont.

Buda Gábor rendőrségi sajtóreferens arról tájékoztatott, hogy az előadás elsődleges célcsoportjai a gyermekotthonokban élő fiatalok, illetve a velük foglalkozó szakemberek. A darab és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire hívja fel a figyelmet egy lakásotthonból elszökött lány történetén keresztül. A közönség soraiban középiskolás diákok, lakásotthonokban élő fiatalok, gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberek és rendőrök foglaltak helyet.

A tanulságos és gondolatébresztő elődás osztatlan sikert aratott, amelyet követően a szakemberek a gyermekekkel drámapedagógiai foglalkozás keretében közösen dolgozták fel a színdarabból megismert történetet. A fiatalok megoldásokat kaphattak az áldozattá válás elkerülésére, a helyes döntések meghozatalára is.

Fotó: police.hu