2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Tegnap két liter volt a maximálisan vásárolható mennyiség a hatósági áras üzemanyagból

frisshirek.hu, 2022. november 24. - 18:58
Tegnap két liter volt a maximálisan vásárolható mennyiség a hatósági áras üzemanyagból
Rejtélyes karbantartást végeztek el a MOL balassagyarmati és szécsényi töltőállomásain. Az autósok véleménye szerint trükközni akarnak a kutakon.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Káosz van az üzemanyag-ellátás kommunikációjában – olvasható az ipolyinfo.com oldalán. Mint írták, a MOL által a múlt héten bejelentett utánpótlási korlátozás elsőként a független töltőállomások tulajdonosainál okozott zavart. A MOL rövid határidejű korlátozó intézkedésére az egyszerre kiadható mennyiség drasztikus leszorításával válaszoltak a kiskutasok. Balassagyarmaton szerdán mindössze két litert adott hatósági áras üzemanyagokból az Oil! és a Xhénia Petrol is.

Szerdán reggel több órára leállt a balassagyarmati MOL töltőállomás, majd a hálózat szécsényi tagja is így döntött. Míg Balassagyarmaton kiírták az okát, a szécsényi MOL kúton egyszerűen bójákkal zárták le a bejutók elől az utat. Információt viszont egyik helyen sem adtak arról, hogy milyen karbantartás történt. Várakozó autósok véleménye szerint valószínűleg átállították a kiadható mennyiséget, ezért kellett bezárniuk.

Minden bizonnyal a kiskutak a kényszerű bezárás elől menekülnek a kiadható mennyiség korlátozásával. 

Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor is felfigyelt a bizonytalan eseményekre, ezért levelet írt a MOL-nak, s erről ő maga számolt be tegnap a városi önkormányzat képviselő-testületi ülésén. A polgármester arra kérte a nagyvállalatot, hogy a város és környéke igényét kielégítendő, garantálja a MOL kút ellátásbiztonságát.

Semmi értelme nincs a pánikvásárlásnak, a vállalkozók pedig, akiket nem érint az ársapka, sorban állás nélkül tudnak tankolni az Oil! kúton – mondta a polgármester, aki a céges autókkal tankolókat arra kérte, hogy ezúttal a MOL helyett az Oil!-t válasszák.

Illusztrációs fotó: F. O.