2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Az Atlético Madrid orvosát hívták Ferenc pápához

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 08:30
Az Atlético Madrid orvosát hívták Ferenc pápához
José María Villalón 1995 óta kezeli az Atlético játékosait, és elmondása szerint egy barátságos, futballszerető embert ismert meg a pápában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Vatikánba hívták az Atlético Madrid focicsapat vezető orvosát, hogy segítsen a térdízületi gyulladástól szenvedő Ferenc pápának - írta meg a BBC értesülését az rtl.hu. A brit sajtóorgánum emlékeztetett arra, hogy az egyházfőnek az elmúlt hónapokban az egyházfő lemondani kényszerült az afrikai útját a mozgásszervi bántalmak miatt.

Igaz, Ferenc pápa nem Atlético rajongó, hanem a Buenos Aires-i San Lorenzó sálját viselné inkább.

Ezzel együtt José María Villalón a spanyol orvos elmondása szerint "nagyon kedves" volt vele a Szentatya. És egyben makacs is.

Visszautasította a műtét.

Egy spanyol rádiónak az orvos arról beszélt, hogy az első találkozás alkalmakor feszült volt a kihívással járó felelősség miatt, Ferenc pápában azonban nagyon barátságos és futballszerető embert ismert meg. Villalón bizakodó a pápa egészségi állapotát illetően, bár természetesen nehezíti a kezelést az egyházfő rengeteg teendője, továbbá az is, hogy a műtét helyett egy konzervatívabb gyógymódot kell alkalmaznia.

Villalón optimista a pápa gyógyulását illetően, de megnehezíti a kezelést az egyházfő sűrű napirendje, ráadásul műtét helyett konzervatívabb gyógymódot kell alkalmazni. Az ortopéd-traumatológus orvos 1995 óta kezeli az Atlético Madrid labdarúgóit.

A kiemelt kép forrása: MTI / EPA / ANSA / Maurizio Brambatti