2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Tűzoltók bukkantak rá két holttestre az épület oltása közben

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 14:02
Tűzoltók bukkantak rá két holttestre az épület oltása közben
Péntek hajnali két óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Patakon kigyulladt egy családi ház.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A katasztrofavédelem tájékoztatása szerint két járművel tíz tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy 100 négyzetméteres, kétszintes ház egyik földszinti húsz négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. 

A házban hárman éltek, egyikük füstmérgezést szenvedett, két másik ember meghalt, holttestüket a tűzoltók találták meg a szoba oltása közben. Az egységek két gázpalackot vittek ki a házból, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak. A füsttel telítődött épületben két macska is elpusztult. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni.

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószővivóje megkeresésünkre elmondta, hogy a katasztrófavédelem szakemberei végzik a tűzvizsgálatot, ennek időtartama maximum hatvan nap. A vizsgálat során szakértők állapítják majd meg a tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát.

Mint megtudtuk, tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz végződött tragédiával. Csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon halt meg valaki lakástűz miatt. A hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez, így még lehet idő cselekedni.

Fotó: Benedek Tamás tűzoltó törzsőrmester