2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Magyar kórházak is fogadhatják a szlovákiai betegeket

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 22:00
Magyar kórházak is fogadhatják a szlovákiai betegeket
A szlovák miniszterelnök segítséget kért a szomszédos országok kormányfőitől, a jövő hónaptól a határhoz közeli külföldi, így magyarországi kórházak is fogadhatnak betegeket Szlovákiából.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Infostart írta meg, hogy

Szlovákiában 2100 orvos adta be a felmondását, mert elégedetlenek a szlovák egészségügy működésével és a fizetésekkel.

Nyolcból hét pontban megegyezés született az orvos szakszervezetekkel, csak az orvosbérek emelése ügyében nincs megállapodás.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu már beszámolt, tegnap tartották meg a visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozóját Kassán.

Az Infostart cikke szerint Eduard Heger szlovák miniszterelnök itt kért segítséget a V4-es vezetőktől. Orbán Viktor magyar, Petr Fiala cseh és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök felméri a saját lehetőségeit.

Ha életbe lép a legrosszabb forgatókönyv, akkor

SZÜKSÉG ESETÉN A HATÁRHOZ KÖZELI KÜLFÖLDI INTÉZMÉNYEK IS FOGADHATNÁNAK SZLOVÁKIAI BETEGEKET.

Illusztrációs fotó: Pixabay