2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

A magyar embereknek szüksége van az EU-s forrásokra

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 09:48
A magyar embereknek szüksége van az EU-s forrásokra
A szocialista álláspont szerint a magyar családoknak szüksége van az uniós forrásokra a válságban - közölte az MSZP szombaton az MTI-vel, miután delegációja tárgyalt a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) frakcióvezetőjével.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ellenzéki párt közleménye szerint a szocialista Internacionálé kongresszusán, Madridban tárgyaltak Iratxe García Pérezzel, az S&D frakcióvezetőjével. Arra kérték, hogy a Magyarországnak járó források ügyében segítsen a "közös szocialista álláspont" kialakításában.

Ennek lényege, hogy a magyar emberek kapják meg a támogatást, mert ebben a megélhetési válságban a magyar családoknak óriási szüksége van rá - írta az MSZP.

Ezzel egyidejűleg alakítsanak ki olyan menetrendet, amelynek teljesítésével rákényszerítik Orbán Viktor miniszterelnököt a jogállami normák betartására és a korrupciómentességre - fogalmaztak.

Egybehangzó a szocialista-szociáldemokrata álláspont arról, hogy a válságokat több szociális juttatással és állami segítséggel kell kezelni, mert a neoliberális gazdaságpolitika és az annak következtében kialakult egyenlőtlenségek fokozódnak, ennek árát pedig mindig az emberek fizetik meg.

- írták a közleményben.

A munkavállalók védelmét, a lakhatás biztonságát, a családok és a fiatalok jövőjének biztosítását, valamint a klíma- és környezetvédelemi problémákat közösen kell megoldanunk. Az emberi jogokért, a szociális biztonságért és a demokráciáért újra meg újra meg kell harcolnunk!

- idézték Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét a közleményben.

A kongresszus - amely Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt választotta elnökéül - fontos eredményének nevezték, hogy első alkalommal választottak nőt a Szocialista Internacionálé főtitkárának a ghánai Benedicta Lasi személyében.

fotó: 2022. november 25. Az MSZP küldöttsége Pedro Sánchez, a Szocialista Internacionálé új elnöke, Spanyolország miniszterelnöke társaságában Madridban a Szocialista Internacionálé kongresszusán. / MSZP Facebook-oldala