2024.02.25., vasárnap - Géza
Salgótarján: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

A magyar embereknek szüksége van az EU-s forrásokra

frisshirek.hu | 2022. november 26. - 09:48
A magyar embereknek szüksége van az EU-s forrásokra
A szocialista álláspont szerint a magyar családoknak szüksége van az uniós forrásokra a válságban - közölte az MSZP szombaton az MTI-vel, miután delegációja tárgyalt a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) frakcióvezetőjével.

Az ellenzéki párt közleménye szerint a szocialista Internacionálé kongresszusán, Madridban tárgyaltak Iratxe García Pérezzel, az S&D frakcióvezetőjével. Arra kérték, hogy a Magyarországnak járó források ügyében segítsen a "közös szocialista álláspont" kialakításában.

Ennek lényege, hogy a magyar emberek kapják meg a támogatást, mert ebben a megélhetési válságban a magyar családoknak óriási szüksége van rá - írta az MSZP.

Ezzel egyidejűleg alakítsanak ki olyan menetrendet, amelynek teljesítésével rákényszerítik Orbán Viktor miniszterelnököt a jogállami normák betartására és a korrupciómentességre - fogalmaztak.

Egybehangzó a szocialista-szociáldemokrata álláspont arról, hogy a válságokat több szociális juttatással és állami segítséggel kell kezelni, mert a neoliberális gazdaságpolitika és az annak következtében kialakult egyenlőtlenségek fokozódnak, ennek árát pedig mindig az emberek fizetik meg.

- írták a közleményben.

A munkavállalók védelmét, a lakhatás biztonságát, a családok és a fiatalok jövőjének biztosítását, valamint a klíma- és környezetvédelemi problémákat közösen kell megoldanunk. Az emberi jogokért, a szociális biztonságért és a demokráciáért újra meg újra meg kell harcolnunk!

- idézték Kunhalmi Ágnest, az MSZP társelnökét a közleményben.

A kongresszus - amely Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt választotta elnökéül - fontos eredményének nevezték, hogy első alkalommal választottak nőt a Szocialista Internacionálé főtitkárának a ghánai Benedicta Lasi személyében.

fotó: 2022. november 25. Az MSZP küldöttsége Pedro Sánchez, a Szocialista Internacionálé új elnöke, Spanyolország miniszterelnöke társaságában Madridban a Szocialista Internacionálé kongresszusán. / MSZP Facebook-oldala