2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

LMP szerint a kormány 50 évvel korábbi módszerekkel kezelné az energiaválságot

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 11:40
LMP szerint a kormány 50 évvel korábbi módszerekkel kezelné az energiaválságot
Az LMP szerint "történelmi bűn", hogy a kormány 50 évvel ezelőtti módszerekkel kezelné az energiaválságot.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tetlák Örs, az LMP Országos Elnökségének tagja, Érd alpolgármestere szombati sajtótájékoztatóján - amelyet a párt Facebook-oldalán közvetítettek - azt mondta, a Fidesz úgy indította el sokadik "kamu" konzultációját, hogy abban egyetlen érdemi kérdést sem tesz fel a "valódi megoldásról, a zöld fordulatról".

Úgy folytatta: a kormány is elismeri, hogy a mostani válság azért érinti súlyosan Magyarországot, mert kiugróan magas a fosszilis energiától való függősége.

Az energiaválság egyetlen valódi megoldása tehát az energiafüggetlenség, amelyre Magyarországon - mint Európa számos más országában - nincs más út, mint a radikális zöld fordulat

- fogalmazott Tetlák Örs.

Az LMP meggyőződése, hogy Magyarországon mindenki világosan látja, az ország előrébb tartana, ha az elmúlt évtizedben szigetelték volna az épületeket, illetve érdemi lépéseket tett volna a kormány a megújuló energiaforrások felhasználására.

Emlékeztetett, hogy az LMP zöld konzultációt indított, amely a valódi megoldásokról szól, például a fosszilis energiáról való leválásról és az orosz energiafüggőség megszüntetéséről - tette hozzá a politikus.

fotó: LMP