2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Novák Katalin bejelentkezett Kijevből

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 12:42
Novák Katalin bejelentkezett Kijevből
Szombat reggel az atv.hu diplomáciai forrásra hivatkozva számolt be arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök éjszakai vonatozás után szombat reggel megérkezett Kijevbe.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Novák Katalin délben egy rövid Facebook-bejegyzéssel  jelentkezett be az ukrán fővárosból. A fotón Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel, Ingrida Simonyte litván és Alexander De Croo belga miniszterelnökkel közösen látható. Zelenszkij Facebook-oldala a belga miniszterelnökkel való tárgyalásáról több posztban is beszámolt. 

Novák Katalin az által posztolt fotó mellé ezt írta: 

Itt vagyok Kijevben az ukrán elnök meghívására. Ahol baj van, ott segítünk.

Ennél több információ egyenlőre nem található a köztársasági elnök útjáról. A háború kezdete óta magyar részről ez a legmagasabb színtű látogatás az ukrán fővárosba.

A képen Andrij Jermak, az ukrán Elnöki Hivatal vezetője, Ingrida Simonyte litván miniszterelnök, Alexander De Croo belga miniszterelnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Novák Katalin magyar államfő, Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök és Denys Smyhal ukrán miniszterelnök.