2023.02.05., vasárnap - Ágota, Ingrid
Salgótarján: -1o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Több mint 15 órát töltött a tengerben egy férfi, míg kimentették

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 12:06
Több mint 15 órát töltött a tengerben egy férfi, míg kimentették
Több mint 15 órát töltött a Mexikói-öböl vizében egy luxus tengerjáró utasa, míg kimentették - írta a BBC hírportálja szombaton az amerikai parti őrségre hivatkozva.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 28 éves férfi a Carnival Valor egyik fedélzeti bárjában tartózkodott testvérével szerda este, amikor kiment a mosdóba, de már nem tért vissza.

Az amerikai parti őrség csütörtök 14 óra 30 perckor kapta a hívást. A Carnival Valor legénysége csütörtökön átkutatta a hajót, de sikertelenül jártak, később úgy döntöttek, hogy visszakövetik a hajó útvonalát, hogy megtalálják az eltűnt vendéget.

Több mentőcsapat kutatott utána, amikor csütörtök este, helyi idő szerint 20 óra 25 perckor az amerikai parti őrség Jayhawk helikopteres személyzete megpillantotta meg mintegy 30 kilométerre a louisianai partoktól. A jelentés szerint állapota stabil volt - olvasható a parti őrség Twitter-üzenetében.    

Seth Gross, a parti őrség hadnagya szerint a férfi több mint 15 órája lehetett a vízben.

Ez a leghosszabb idő, amiről valaha hallottam, egyike lehet a hálaadásnapi csodáknak

- idézte Grosst a CNN.

Az eset semmihez sem hasonlítható, amit pályafutása 17 éve alatt látott, és a szerencsés kimenetel azt mutatja, "hogy az élni akarás olyan dolog, amit minden kutatási és mentési ügyben számításba kell venni" - tette hozzá.

Azt még nem tudni, hogyan esett a férfi a vízbe a hajóról, amely a mexikói Cotumelbe tartott.

2018-ban tíz óra elteltével mentettek ki egy 46 éves brit nőt az Adriai-tenger vizéből, ahova szintén egy tengerjáró fedélzetéről zuhant.

fotó: Facebook