2023.03.27., hétfő - Emánuel
Salgótarján: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Szegedi embercsempész családot fogtak el a készenléti rendőrök

frisshirek.hu, 2022. november 30. - 15:48
Szegedi embercsempész családot fogtak el a készenléti rendőrök
A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya még november 23-án fogta el az embercsempészeket. Az elfogáshoz és az érintett családhoz egy Pest megyei és egy Bács-Kiskun megyei határrendészeti hír is kötődik. Az ügyben egy apa, két fia, valamint egyikük élettársa is érintett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a 30 éves szegedi K. Zsolt irányította a fenti két esetben elfogott három embercsempészt is, akik egyike a bűnbandát irányító férfi öccse. A Pest megyei ügyben a sofőrt a bíróság már el is ítélte: 7 év fegyházbüntetés kapott. Míg a Bács-Kiskun megyei ügyben a büntetőeljárás ehhez az ügyhöz lett egyesítve.  

A családtagok már egy jó ideje azzal foglalkoztak, hogy a déli határszakaszról harmadik országbeli állampolgárokat szállítottak az osztrák-magyar határszakaszra. A szállítást gépkocsival hajtották végre, és általában úgy, hogy az illegális migránsokat szállító autót egy előfutó kocsi biztosította. Utóbbi szerepe nem volt más, minthogy az utasokkal teli gépkocsi akadálymentes közlekedését biztosítsa, felvezesse a célállomásra, és egy esetleges rendőri ellenőrzés esetén azonnal jelezzen a másik sofőrnek, vagy adott esetben a rendőröket lekösse. A szállításokhoz használt gépkocsikat általában bérelték, míg a már hazánkba bejutott illegális migránsokat a megfelelő szállítási időpontig bújtatták - írták.

A családban mindenkinek megvolt a pontos és megfelelő szerepe. 

Amikor tavasszal, az M5-ös autópályán Inárcsnál lekapcsolták a Pest megyei rendőrök a nyolc illegális migránst szállító gépkocsivezetőt, a bandavezérként tevékenykedő K. Zsolt egyből riadót fújt, s értesítette a tagokat, hogy tüntessenek el minden olyan bizonyítékot, mely azt támaszthatja alá, hogy ők segédkeztek a sofőrnek a bűncselekményben. Nyáron pedig –  mely szintén az M5-ös autópályán történt, de ezúttal Bács-Kiskun megyében –  a főszervező öccsét és társát fogták el a rendőrök. Ők azóta is letartóztatásban vannak.   

A KR NNI szegedi nyomozói minden olyan bizonyítékot beszereztek, mely alátámasztja a 30 éves K. Zsolt, valamint az általa irányított szervezet bűnösségét. Ezt követően szervezték meg rajtaütésüket 2022. november 23-án hajnalra. Az akcióban a KR NNI szegedi osztályán kívül részt vett a KR több bevetési egysége is. Így esélyt sem adtak a gyanúsítottak menekülésére, illetve a bizonyítékok eltüntetésére.

A lakásokban kutatást tartottak, ahol az embercsempészésekkel kapcsolatos iratokat, valamint az ott talált kábítószert is lefoglalták.

Mind a négy elkövetőt – a főszervezőt, élettársát, az apját, valamint negyedik bűntársukat – előállították a KR NNI szegedi objektumába, ahol mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. K. Zsolt jelenleg letartóztatásban van, míg a másik három gyanúsított szabadlábon védekezik.      

Fotó: police.hu