2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

További nyolc milliárd forinttal drágul az atlétikai stadion

frisshirek.hu | 2022. december 02. - 11:30
További nyolc milliárd forinttal drágul az atlétikai stadion
246 milliárd forintra emelkedik a Nemzeti Atlétikai Központ építési költsége – derült ki a pénteken megjelent kormányhatározatból. Legutóbb októberben emelték a beruházásra szánt forrásokat, akkor 238 milliárdra.

Egy friss kormányhatározat szerint 246 milliárd forintra emelkedik a Ferencvárosban épülő atlétikai stadion költsége – szúrta ki a 444.hu.

Nem ez az első alkalom, hogy masszívan drágul a létesítmény beruházási költsége. Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban beszámolt:

október végén 35 milliárd forinttal emelték 238 milliárdra a megvalósítása árát.

A 2023-as atlétikai világbajnokságot – az első közép-európai vébét – jövőre, augusztus 19. és 27. között rendezik Budapesten.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) delegációja a múlt héten a magyar fővárosban járt, hogy áttekintse a torna szervezési folyamatát és munkamegbeszéléseket folytasson a helyi szervezőbizottság tagjaival.

Remekül haladnak a vb előkészületei, a Németh Balázs vezette szervező cégben kiváló szakemberek dolgoznak. A Nemzeti Atlétikai Központ is egyre jobban életre kel

– idézte a szervezők MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleménye Jon Ridgeont, a WA vezérigazgatóját.

Ezt erősítette meg Németh Balázs, a szervezőbizottság vezetője is, aki szerint

jól halad a munka, de még rengeteg feladat áll előttük.

Fotó: Németh Balázs, a jövő évi augusztusi atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a főváros IX. kerületében épülő Nemzeti Atlétikai Központban. MTI/Kovács Anikó