2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

További nyolc milliárd forinttal drágul az atlétikai stadion

frisshirek.hu, 2022. december 02. - 11:30
További nyolc milliárd forinttal drágul az atlétikai stadion
246 milliárd forintra emelkedik a Nemzeti Atlétikai Központ építési költsége – derült ki a pénteken megjelent kormányhatározatból. Legutóbb októberben emelték a beruházásra szánt forrásokat, akkor 238 milliárdra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Egy friss kormányhatározat szerint 246 milliárd forintra emelkedik a Ferencvárosban épülő atlétikai stadion költsége – szúrta ki a 444.hu.

Nem ez az első alkalom, hogy masszívan drágul a létesítmény beruházási költsége. Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban beszámolt:

október végén 35 milliárd forinttal emelték 238 milliárdra a megvalósítása árát.

A 2023-as atlétikai világbajnokságot – az első közép-európai vébét – jövőre, augusztus 19. és 27. között rendezik Budapesten.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) delegációja a múlt héten a magyar fővárosban járt, hogy áttekintse a torna szervezési folyamatát és munkamegbeszéléseket folytasson a helyi szervezőbizottság tagjaival.

Remekül haladnak a vb előkészületei, a Németh Balázs vezette szervező cégben kiváló szakemberek dolgoznak. A Nemzeti Atlétikai Központ is egyre jobban életre kel

– idézte a szervezők MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleménye Jon Ridgeont, a WA vezérigazgatóját.

Ezt erősítette meg Németh Balázs, a szervezőbizottság vezetője is, aki szerint

jól halad a munka, de még rengeteg feladat áll előttük.

Fotó: Németh Balázs, a jövő évi augusztusi atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a főváros IX. kerületében épülő Nemzeti Atlétikai Központban. MTI/Kovács Anikó