2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 16o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Kövér László kiakadt: Ez a parlament, nem egy kocsma!

frisshirek.hu | 2022. december 05. - 19:30
Kövér László kiakadt: Ez a parlament, nem egy kocsma!
Épp a benzinhiányról és a hétfőn életbe lépett uniós olajembargó hatásairól beszélt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben hétfő délután, amikor egyszer csak magához ragadta a szót az ülést vezető Kövér László. A házelnök megelégelte, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője folyton közbekiabált.
„Legyen szíves végighallgatni azt, amit az államtitkár úr mond. Világos?”

– szólalt meg Kövér László.

„Világos”

– válaszolta a közvetítésben is jól hallhatóan Szabó Tímea, de ez csak olaj volt a tűzre, a házelnök még jobban megsértődött.

„Igen? Világosan beszéltem? Mert úgy látom, nem érti meg. Pedig kétszer kettő, négy, ilyen egyszerű”

– lovalta bele magát Kövér.

„Önnek nincsen joga bekiabálni mások mondandójába. Legyen szíves végighallgatni azt, amit az államtitkár úr mond. Legyen szíves végighallgatni, mert konzekvenciái lesznek, jelzem.”

Kövér szerint a Párbeszéd képviselője közbekiabálásaival „folyamatosan provokatív módon” zavarja a kormány felszólalóit.

„Ez a parlament, nem egy kocsma. Nem egy romkocsma a hetedik kerületben”

– szögezte le a házelnök.

Szabó Tímea előtte az oktatásról, a nem kapható benzinről, az elérhetetlen hatósági áras termékekről, és az alig fellelhető hatósági áras tüzifáról beszélt. De azt is elmondta, hogy a „lex Megdöglesz törvénnyel idős betegeket, emberek ezreit ítélik halálra”. 

„Önök gyakorlatilag Magyarországból egy nyolcvanas évek Ceaușescu Romániáját kezdték el kialakítani”

– fogalmazott Szabó Tímea, majd hozzátette:

„önök egy hazug, becstelen, tolvaj, propagandakormány”.

Ahogya Frisshirek.hu is beszámolt róla, a Párbeszéd négynapos munkahetet vezetne be a gazdasági válságból való kilábalást segítve. A négynapos munkahéttel Szabó szerint

nőne a termelékenység, a teljesítmény, a foglalkoztatottság, és fenntarthatóság szempontjából is jobban járna az ország.

A Telekomot példáját említette, ahol július és október között 152 munkavállaló próbálta ki a négynapos munkahetet. A vezetők szerint sikerült ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint korábban, a projektben résztvevők 90 százaléka pedig megtartaná a négynapos munkahetet - szemlézte a parlamenti közvetítést a telex.hu.

Dömötör Csaba: A tengerentúl dolláros szaloncukrot, itthon virgácsot kapott az ellenzék

A kormány nevében válaszoló Dömötör Csaba megismételte a már megszokott kormányzati paneleket, hogy kihívásokkal küzd hazánk, sőt, Európa több városában is tüntetést szerveztek, mondta. Épp emiatt a kormány nem szorul rá a Párbeszéd szakértelmére, mert Karácsony Gergely a budapesti városvezetést sem tudja megoldani. 

Beszédében visszatért a 2010-es időkre, hogy azóta a kormány a munkavállalást támogatja, hogy „mindenkinek legyen munkája, aki szeretne dolgozni”. A baloldal korábban másféle politikát folytatott Dömötör szerint. „Agyonadóztatták a munkavállalást, és a segélyezést helyezték előtérbe a munkahelyteremtés helyett”.

Fotó: MTI/Kovács Attila