2023.03.27., hétfő - Emánuel
Salgótarján: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Pintér Sándor lemondását követelték a belügyi tárca előtt a tüntetők

frisshirek.hu, 2022. december 05. - 14:00
Pintér Sándor lemondását követelték a belügyi tárca előtt a tüntetők
Pintér Sándor kijött a Belügyminisztériumból, majd – a tüntetők füttykoncertje közepette – autóba ült és elhajtott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Mondjon le!

– skandálták a Belügyminisztérium előtt tiltakozó tanárok és diákok, amikor hétfőn Pintér Sándor kilépett az épületből, majd heves fújjolás közepette autóval távozott.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai és diákjai azért vonultak hétfőn a Belügyminisztérium épülete elé, hogy átadjanak egy levelet Maruzsa Zoltán oktatási államtitkárnak és Pintér Sándor belügyminiszternek. Ebben többek között azt kérték Pintéréktől hogy még karácsony előtt látogassanak el az iskolákba.

Az „Újabb párbeszédkísérlet” címmel hirdetett eseményhez más iskolákból is csatlakoztak pedagógusok és diákok.

A Telex helyszíni tudósítója szerint hozzávetőleg kétszázan gyűltek össze a minisztérium főbejárata előtt az esemény kezdetére.

lap azt írta, Pintér távozása után arra vártak a tanárok, hogy valaki átvegye tőlük a levelet. Egy rendőr próbálta kideríteni, hogy kinek tudják átadni azt, egyik ajtótól a másikhoz küldözgették őket.

Később néhány tanárt beengedtek az épületbe, ahol valaki végül átvette tőlük a levelet. A kint várakozó tiltakozó tapssal fogadták ennek hírét.

Az akciónak ezzel vége is lett, a tiltakozók elhagyták a minisztérium környékét.

Archív fotó: Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a Bátorságért érdemjel és a Világ Igaza kitüntetések átadóünnepségén a Belügyminisztériumban 2022. november 22-én. MTI/Illyés Tibor