2023.03.27., hétfő - Emánuel
Salgótarján: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Megjelenhet Lionel Messi az argentin bankjegyeken

frisshirek.hu, 2022. december 22. - 17:29
Megjelenhet Lionel Messi az argentin bankjegyeken

Az argentin jegybank illetékesei azon gondolkodnak, megjelenítik Lionel Messi arcképét az ezer pesó címletű bankjegyeken a labdarúgó válogatott világbajnoki győzelmét követően.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Albiceleste vasárnap nyerte meg a világbajnokságot Katarban, miután a döntőben hosszabbítást követően, 11-es rúgásokkal győzedelmeskedett a korábbi címvédő Franciaország csapata felett.

Messi az első játékos a labdarúgás története során, akit két világbajnokságon is  a torna legjobb játékosává választottak. A hétszeres aranylabdás futballista 35 évesen vezette diadalra hazája válogatottját, 36 évvel legutóbbi világbajnoki elsőségüket követően.

Messi hazájának tett szolgálatait honorálná az argentin nemzeti bank ezzel a nagyvonalú gesztussal, az El Finaciero című napilap értesülései szerint. (Argentína tavaly a Copa América tornát is megnyerte, így Dél-Amerika bajnoka is egyben.)

A lap mexikói kiadása azt sugallja, Messi arcképe az ezer pesó címletű bankjegyeken jelenhet meg a közeljövőben. Azért itt, mert ez a számsor 10-essel kezdődik, mely Messi mezszáma is egyben.

Arra is van esély, hogy a bankjegyek hátoldalán a La Scaloneta felirat szerepeljen, mely Lionel Scaloninak, az argentin válogatott szövetségi kapitányának beceneve - írja a sportbible.com.

Az El Financiero úgy tudja, az ötletet az argentin jegybank tagjai vetették fel először.

Lionel Scaloni kijelentette, szeretné, ha Messi a 2026-os világbajnokságon is részt venne a válogatott tagjaként. Minden idők egyik legjobb futballistája 39 éves lesz akkor. A következő tornát az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen rendezi majd.

A világ (egyik) legjobb labdarúgójának 112 millió követője van a Facebookon. Ha csak minden második rajongója szeretne magánál tudni egy ezer pesós argentin bankjegyet a jövőben, már az is komoly keresletet támaszthat az argentin fizetőeszköz iránt, ami gazdasági szempontból sem lenne elhanyagolható tényező az igen törékeny, magas infláció sújtotta, folyamatosan leértékelődő devizájú argentin gazdaság szempontjából.

Fotó: Twitter