2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Nyugdíjas szentesi pedagógusok jelentkezését várják

Bottyán Róbert, 2022. december 23. - 19:15
Nyugdíjas szentesi pedagógusok jelentkezését várják

 A nyugdíjas pedagógusok részére ismét lehetőség nyílik díszoklevél igénylésére. A szentesi önkormányzat az arany, gyémánt, vas, rubin díszoklevelek adományozásával kapcsolatos ügyintézéshez segítséget nyújt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Díszoklevél adományozására jogosult az a pedagógus, aki legalább 30 év szolgálati idővel rendelkezik – méltányosságból az intézmények ettől eltérhetnek – és 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt kapta óvónői, tanítói, tanári oklevelét. Az önkormányzat segít felterjeszteni az illetékes felsőoktatási intézményhez a szentesi jelentkezők kérelmét - olvasható a város honlapján.

A gyémánt-, vas- és rubindiploma-kérelemhez a rövid szakmai önéletrajzot és a korábbi díszoklevél másolatát kell mellékelni.

Az arany díszoklevél igényléséhez csatolandó dokumentumok:

  • eredeti oklevél másolata,
  • rövid szakmai önéletrajz (munkahely, beosztás, kitüntetés),
  • szolgálati idő igazolása (munkakönyv másolata)
  • Adóazonosító jel,
  • TAJ-szám,
  • Nyilatkozat, hogy hol kívánja átvenni a díszoklevelet.

A benyújtási határidő 2023. január 20.

Fotó: a szerző felvétele.