2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Karácsonykor két súlyos sérülés történt a közutakon

Tóth Rózsa | 2022. december 27. - 11:34
Karácsonykor két súlyos sérülés történt a közutakon

Ketten súlyosan megsérültek a hétvégén a megye útjain, egyikük sem használta a biztonsági övét.

Ketten súlyos és ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek - tette közzé kedden reggel baleseti összefoglalóját a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 23 éves helyi férfi közlekedett a Sióagárdról kifelé vezető úton december 23-án az esti órákban, amikor letért az úttestről, és nekiütközött egy beton hídgyűrűnek. A sofőr nem használta a biztonsági övét, súlyosan megsérült a balesetben.

Egy 46 éves alsónánai férfi közlekedett autójával szenteste Sárpilis belterületén. A sofőr nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Letért az útról, ahol elvesztette az uralmát a járműve felett, ekkor áttért a szemközti sávba, majd kidöntött egy jelzőtáblát és az út melletti árokban felborult. A balesetet megelőzően a jármű vezetője nem használta a biztonsági övét emiatt súlyosan megsérült.

Karácsony első napján délelőtt egy autós a 65-ös főúton Iregszemcse irányába haladt, amikor egy autó előzésébe kezdett, de nem mérte fel megfelelően a szemből érkező kocsi távolságát. A szemből közlekedő autós csak vészfékezéssel tudta elkerülni a frontális ütközést. A jármű vezetője a vészfékezés miatt azonban elvesztette uralmát a kocsi felett, és az előzött autónak csapódott. A balesetben ketten könnyebben sérültek meg.

A hétvégén további 10 anyagi káros balesetnél is intézkedtek a Tolna megyei rendőrök.

Fotó: police.hu