2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

44 éve lett város Celldömölk

Hajmási Judit, 2023. január 10. - 14:01
44 éve lett város Celldömölk
  1. január 6-án nyilvánították várossá Celldömölköt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A jeles alkalomról a város polgármestere Fehér László közösségi oldalán is megemlékezett. Ehhez több a város múltjából származó fotót is felhasznált.

Az 1970-es évek végére minden feltétel adottá vált ahhoz, hogy Celldömölk nagyközséget várossá nyilvánítsák. Az avató ünnepségre 1979. január 6-án került sor.

A Városalapító Díszoklevelet Celldömölk szülötte, Dr. Szekér Gyula miniszterelnök-helyettes adta át Dala Józsefnek, a település akkori vezetőjének – olvasható az esemény kapcsán a celldömölk.hu oldalon.

Fehér László 1994 óta segíti munkájával a város fejlődését, akkor választották meg először képviselőnek, 2002-ben pedig a város vezetésével is megbízták. 20 éves polgármestersége alatt is mindent megtett azért, hogy a település fejlődése továbbra se álljon meg.

Fotó: Facebook / Fehér László