2024.04.16., kedd - Csongor
Salgótarján: 7o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Patrusev: Oroszország a létéért harcol a NATO-val Ukrajnában

frisshirek.hu | 2023. január 10. - 17:20
Patrusev: Oroszország a létéért harcol a NATO-val Ukrajnában
Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára, Putyin elnök egyik legközelebbi szövetségese egy orosz lapnak úgy nyilatkozott, Moszkva valójában az amerikai vezetésű NATO-val harcol Ukrajnában, a Nyugat pedig le akarja törölni a világ politikai térképéről Oroszországot.

Patrusev szerint Oroszország a létéért harcol Ukrajnában az agresszív és arrogáns Nyugattal szemben.

Moszkva minden lehetséges eszközt igénybe fog venni annak érdekében, hogy megvédje az országot és népét az agresszorokkal vívott harcban

– jelentette ki.

Patrusevet nyugati diplomaták keményvonalas politikusnak írják le, aki nagy hatással van Vlagyimir Putyinra. A Biztonsági Tanács titkára továbbra is győzelmet ígér Ukrajnában - tudósított a Reuters.

Az ukrajnai összecsapások nem Moszkva és Kijev küzdelmét takarják, ez Oroszország és a NATO közötti katonai konfliktus, melyben mindenekelőtt az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság a fő ellenfeleink

– mondta el a BT-titkár az Argumenti i Fakti nevű orosz lapnak a vele készített interjúban.

A nyugatiak azt tervezik, hogy feldarabolják Oroszországot, majd végül  eltüntetik a világ politikai térképéről

– jelentette ki Putyin bizalmasa.

A politikus szovjet típusú Nyugat-elemzésében korruptnak nevezte a nyugati politikai eliteket, akiket transznacionális üzleti klánok vezetnek. Ezek az üzleti érdekeltségek „színes forradalmakat” robbantanak ki világszerte - véleménye szerint.

Az amerikai állam a hatalmas vállalatok konglomerátumának burka csupán, amelyek uralják az országot s az egész világ feletti dominanciára törekszene - jelentette ki Patrusev. Az Egyesült Államok káoszt teremtett Vietnámban, Afganisztánban és a Közel-Keleten, továbbá évek óta próbálja aláásni Oroszország egyedülálló kultúráját és nyelvét – tette hozzá az orosz politikus.

A Nyugat a Moszkvai Nagyfejedelemség XV. századi határai közé szeretné visszaszorítani Oroszországot. E terv megvalósítása érdekében vérezteti ki Ukrajnát – hangzottak a BT-titkár vádjai.

Hazánknak nincs helye a nyugati világban

– jelentette ki.

Az orosz fiataloknak az anyaországért kellene dolgozniuk, nem nyugati cégek irodáiban ülniük. Oroszországnak gazdasági szuverenitást és pénzügyi függetlenséget kell elérnie, továbbá fejlesztenie kell a haderejét és különleges szolgálatait a potenciális agresszorok elrettentése céljából – mondta végezetül Patrusev.

Dmitrij Peszkov egyetértett Patrusev állításaival.

A Nyugat fegyverekkel, technológiával, hírszerzési információkkal és egyéb módon támogatja Ukrajnát, így de facto részesévé vált a konfliktusnak

– jelentette ki a Kreml szóvivője egy mai moszkvai sajtótájékoztató során a Reuters híradása szerint.

Fotó: President of Russia