2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Drónokkal és rakétákkal támadja Ukrajnát Oroszország

frisshirek.hu, 2023. január 26. - 14:24
Drónokkal és rakétákkal támadja Ukrajnát Oroszország

Oroszország célzott támadások újabb hullámát indította ukrajnai célpontok ellen az éjszaka folyamán, illetve a ma reggeli órákban. Éjszaka drónokkal, reggel rakétákkal próbáltak csapást mérni infrastrukturális létesítményekre. Az ukrán légvédelem a drónokat és a támadó rakéták nagy részét is hatástalanította.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az éjszaka folyamán 24 támadó drónt semmisített meg az ukrán haderő.

Az orosz erők az éjszaka folyamán sikertelen dróntámadást hajtottak végre, elsősorban a központi ukrajnai régiók, illetve a főváros ellen - közölte az ukrán katonai parancsnokság. A légvédelem 24 támadó drónt lőtt le, közülük 15-öt Kijev térségében.

Az 55 támadó rakéta közül 47-et hatástalanított az ukrán légelhárítás a mai napon.

Oroszország 55 támadó rakétát indított különböző ukrajnai célpontok ellen ma reggel, illetve délelőtt, melyek közül 47-et sikeresen hatástalanított az ukrán légvédelem – az ukrán haderő főparancsnokának tájékoztatása szerint.

A levegőből illetve a tengerről indított csapásmérő eszközök között Kh-47-es Kinzsal hiperszonikus rakéták is voltak. A 47 lelőtt cirkálórakéta közül 20-at a főváros térségében szedett le az ukrán légelhárítás

- írta Telegram-bejegyzésében Valerij Zaluzsnij. Kijevben robbanás történt a város polgármesterének tájékoztatása szerint.

Egy ember meghalt, ketten megsebesültek.

Vitalij Klicsko polgármester felszólította a lakosokat, hogy maradjanak az óvóhelyeken. A kijevi katonai adminisztráció vezetője, Szerhij Popko közölte, a légvédelem valamennyi támadó rakétát lelőtte. Az ország több nagyvárosából - Kijev, Dnipropetrovszk, Odessza - áramkimaradásokról érkeztek jelentések.

Két energetikai létesítményt ért találat az odesszai régióban

Az orosz erők célkeresztjébe ismételten a kritikus infrastruktúra létesítményei kerültek a délnyugat-ukrajnai térségben. Két energetikai létesítmény rongálódott meg rakétabecsapódások következtében. Sebesültek nincsenek. A légvédelem erők ellátják feladukat a régióban

- tette közzé a közösségi médiában Jurij Kruk, a regionális katonai adminisztráció vezetője a France24.com híradása szerint.

Az orosz bombázások közepette érkezett Odesszába a francia külügyminiszter.

A francia külügyminiszter megérkezett Odesszába, melyet lőnek az oroszok. Catherine Colonna látogatásának célja, hogy ily módon is demonstrálja Franciaország támogatását a szuverén Ukrajna irányába. A rakétatámadások ellenére a tervek szerint ma délután a történelmi odesszai kikötőben találkozik Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel.

A kiemelt kép forrása: MTI/AP/Efrem Lukackij, Kijev, 2023. január 26. Emberek egy légvédelmi óvóhelyként használt kijevi metróállomáson az ukrán főváros elleni orosz rakétatámadás alatt 2023. január 26-án. Orosz harci repülőgépek újabb rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen, az egész országban légiriadó van érvényben.