2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Nem terrortámadás volt a német vonaton történt tegnapi késelés

frisshirek.hu, 2023. január 26. - 17:45
Nem terrortámadás volt a német vonaton történt tegnapi késelés

Német ügyészek nem találtak terrorista motivációra utaló jeleket a tegnapi észak-németországi késes támadás kapcsán, melynek során két tinédzser vesztette életét.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 33 éves, állampolgársággal nem rendelkező, palesztin származású gyanúsítottat Ibrahim A-ként nevezték meg a hatóságok. A férfit késelés miatt vették őrizetbe, melyre a Hamburg és Kiel között közlekedő vonaton került sor tegnap.

Nincsenek terrorista háttérre utaló jelek

– közölte Peter Müller-Rakow, a helyi ügyészségi hivatal szóvivője az AFP hírügynökséggel.

A támadás körülményeinek feltárása folyamatban van.

Egy 16 éves lány és egy 19 éves férfi veszítette életét a késelés során, további hét személy megsebesült – mondta el Sabine Sütterlin-Waack, Schleswig-Holstein szövetségi állam belügyminisztere újságíróknak. A két meggyilkolt tinédzser ismerte egymást.

A sebesültek közül két személy továbbra is életveszélyes állapotban van a kórházban - a Deutsche Welle híradása szerint.

A gyanúsított is elszenvedett kisebb sérüléseket, az viszont egyelőre nem világos, hogy mindez hogyan következett be. A hatóságok négy vasúti kocsiban találtak vérnyomokat Sütterlin-Waack tájékoztatása szerint.

Három utas fogta le, majd tartotta vissza a késelőt addig, amíg a vonat befutott Brokstedt állomásra, ahol a rendőrök letartóztatták őt.

Az állandó lakhellyel nem rendelkező palesztin férfi 2014-ben érkezett először Németországba, többször is elítélték már erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt. Csütörtökön bocsájtották el egy kórházból, ahol kisebb sérülésekkel kezelték.

Fotó: Deutsche Welle