2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Egy egymilliárdos tételt elhallgatott Németh Balázs az atlétika vb szervezéséből

frisshirek.hu, 2023. január 31. - 09:55
Egy egymilliárdos tételt elhallgatott Németh Balázs az atlétika vb szervezéséből

Németh Balázs, az állami média korábbi munkatársa, a 2023-as atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója korábban annyit árult el az RTL-nek a világverseny rendezésének költségeiről, hogy nettó 2,1 milliárd forintos keretszerződést kötöttek Balásy Gyula cégeivel - szemlézte a portál összeállítását a 24.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Balásy Gyula, a Fideszt nyíltan támogató üzletember cégeivel a vb rendezvényszervezési és kommunikációs feladatainak első üteméről állapodtak meg. Az RTL azonban a részletekbe menően kiderítette, hogy

van egy másik hatalmas összegű megbízás is.

Sőt, ez a szerződés már hónapok óta, a nyilatkozat előtt is hatályban volt, amely a sportágat népszerűsítő programokra szól, és amelyeket szintén Balásy cégeivel kötöttek.

A keretszerződés nettó összege 1 milliárd 140 millió forint, amelyből a cég nettó 798 millió forintra vállalt lehívást,

a fennmaradó 30 százalék, nettó 342 millió forint opció. A Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal bonyolította a tendert, mint az összes, állami kommunikációs és rendezvényszervezés esetén. Németh Balázs korábban azt nyilatkozta, hogy a december közepén nagyon jól indult a jegyértékesítés,

már túllépték a százezres jegyvásárlási számot.

A nyári atlétikai világbajnokságra a tervek szerint majd 62 országból érkeznek szurkolók, miközben az atlétikai stadion beruházása és az egész sportesemény rendezése a kormány és az ellenzéki vezetésű Ferencváros, valamint Budapest együttműködésében valósul meg. Igaz, ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, decemberben arról érkeztek hírek, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ építése tovább drágult.

Októberben 238, decemberben aztán 246 milliárd forintra emelkedtek a költséget.

A mai napon, 200 nappal a kezdés előtt a szervezőbizottság az MTI-hez eljuttatott közleményében a világbajnokságra jelentkező önkéntesekről írt, kiemelve azt, hogy

eddig már 3500-an regisztráltak az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság önkéntes programjába.

A budapesti atlétikai vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik, a központi helyszín a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központ lesz a pesti Duna-parton. Fontos helyszín még a maraton- és gyalogló versenyek rajt- és célterülete, a Hősök tere, valamint a teljes útvonal, amely Budapest legszebb, történelmi városrészein halad át - idézik fel közleményükben az esemény szervezői.

A kiemelt kép forrása: Nemzeti Atlétikai Központ Facebook-oldala