2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Hatvan nap elzárást kapott a ceredi 19 éves fiatal

frisshirek.hu, 2023. január 31. - 18:10
Hatvan nap elzárást kapott a ceredi 19 éves fiatal

A Salgótarjáni Járásbíróság hatvan nap elzárást szabott ki egy 19 éves ceredi férfival szemben, aki engedély nélküli vezetett.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint a Balassagyarmati Törvényszék közleményében olvasható, a 19 esztendős férfi január 29-én éjjel a ceredi lakásáról Bátonyterenyére indult két utas társaságában egy Citroën Xsara Picasso típusú gépkocsival. A rendőrök a fiatalt azért állították meg, mert világítás nélkül közlekedett. Az egyenruhások a mulasztás, valamint az engedély nélküli vezetés miatt 70 ezer forint helyszíni bírsággal sújtották a sofőrt, amit tudomásul vett, majd a Madách úton végrehajtott intézkedés után nyomban elindult Salgótarjánba.

A megyeszékhely belterületén január 30-án 0 óra 10 perc körül egy másik járőr szintén felfigyelt a gépkocsira, mert elmulasztotta az irányjelző használatát. A ceredi fiatalt ismét megállították a hatóság tagjai, majd előállították a rendőrségre. A Balassagyarmati Törvényszék tájékoztatása szerint a ceredi fiatal többszörösen büntetett előéletű, vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett. A Salgótarjáni Járásbíróság hatvan nap elzárást szabott ki a ceredi fiatalra, emellett egy év időtartamra eltiltotta őt a közúti járművezetéstől is. A döntés jogerős.

Fotó: illusztráció, pixabay.com