2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Félő, hogy megszűnik hazánk egyetlen kritikus keresztény portálja

frisshirek.hu, 2023. február 03. - 15:46
Félő, hogy megszűnik hazánk egyetlen kritikus keresztény portálja

A hazai nyilvánosság egy kisebb szelete a vallottan keresztény értékrendű nyilvánosság, amelyben nagyon kevés a szabad platform. Mert az vagy egyházi vagy - sajnálatos módon - pártpolitikai forrásból működik. A Szemlélek egy üdítő kivétel volt, ahol a politikai és egyházi érdekektől függetlenül szabadon szólalhatott meg az őszinte hívő - legyen az püspök vagy tévés személyiség - hangja és útkeresése. Most azonban elfogytak a támogatásaik, így félő, hogy be kell fejeznük működésüket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Forráshiány miatt kénytelenek vagyunk korlátozni tevékenységünket

- kezdte a portál az Elhalkul a Szemlélek című írásukat, amelyben bejelentették, hogy nehéz döntést kellett meghozniuk. Őrlángra teszik az oldal működését.

Nem akarják megszüntetni, de csak annyi tartalom jelenik meg a honlapon, amennyit a szerkesztők szabadidejükből létrehoznak.

Mivel a Szemléleket kizárólag adományokból tartjuk fenn, rajtad is múlik, hogy újra változatos tartalmakkal szolgálhassuk a közjót

- írták cikkükben felszólítva olvasóikat arra, hogy ne engedjék kialudni a Szemlélek fényét. Későbbi írásukban összegyűjtötték a lap működése óta eltelt 8 évének teljesítményét. Ők hívták fel számos alkalommal a figyelmet a közbeszéd elaljasodására, de

bemutatták a keresztény közegből egyedüliként a hazai hivatalos egyházi kommunikáció hiányosságait is.

Felemelték a szavukat a kereszténység politikai termékké silányítása ellen, amellyel kapcsolatban ellenzéki médiumnak akarták beállítani őket, pedig ők - a saját elmondásuk szerint - csak

a bűn, a hamisság, az erkölcstelenség ellenzéke vagyunk, ezt vállaljuk is, pártállástól függetlenül.

A portál kiemelte azt is, hogy a Szemléleknek köszönhetően jelenhetett meg a keresztény világnézetből ihletett gondolatok az egyházi véleménybuborékokon túl. Akár az Index, később a Telex is többször közreadta publicisztikáikat. De püspökök sokasága is tollat ragadhatott a szabad online felületen.

Meghökkentő módon támogatást gyűjtő írásukban hitet tettek amellett, hogy azt szeretnék, ha nem volna szükség a Szemlélekre:

jobb lenne, ha őszintén, gyűlölködés nélkül tudnánk megbeszélni egymással közös dolgainkat, ha a kereszténység megélt valóság lenne, nem pedig egy bunkósbot, amivel fejbe lehet vágni a velünk egyet nem értőket. A Szemlélek azért létezik, mert súlyos sebeket hordoz a magyar társadalom.

A portál támogatására az alábbi linkre kattintva van lehetőség.

A kiemelt kép forrása: a Szemlélek Facebook-oldala