2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Deutsch Tamás közölte a jó hírt a sportklubokkal: még több pénzt kapnak az államtól idén

frisshirek.hu, 2023. február 03. - 21:05
Deutsch Tamás közölte a jó hírt a sportklubokkal: még több pénzt kapnak az államtól idén

2023-ban már közel 14,5 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesülnek a sportklubok – jelentette be Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke egy pénteki sajtótájékoztatón az MTI tájékoztatása szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Deutsch Tamás ismertette, hogy

  • a kiemelt fővárosi klubok 2023-ban 4 milliárd 80 millió forintos sportszakmai alaptámogatást kapnak,
  • míg létesítményfejlesztés területén – a két újonnan bekerülő egyesületet leszámítva – további 5 697 089 083 forinttal segítik a klubokat.
  • Előbbi összeg 2022-ben 3 milliárd 740 millió forint, utóbbi 3 milliárd 388 millió forint volt.
  • A kiemelt vidéki sportegyesületek 2022-ben 3 236 850 000 támogatást kaptak, ez az összeg idén 4 milliárd 163 millió forint lesz.
  • A magyar kis- és közepes egyesületeket támogató Hiszek Benned program keretein belül az egy évvel korábbi 247 millió forinthoz képest 500 millió forintra lehet pályázni.

Deutsch Tamás leszögezte, így mindent egybe véve 2023-ban 14 milliárd 440 millió forint közvetlen állami támogatásban részesülnek a sportklubok, amelyek ezen kívül még a sportági szakszövetségeken keresztül is juthatnak pénzhez.

"A KSI szerepe megkérdőjelezhetetlen, egyértelmű volt az az álláspont, hogy bekerüljön, míg a Csepel komoly hagyományokkal bír, a jelenlegi állapotok azonban szürreálisak, így szeretnénk felzárkóztatni" - mondta Schmidt Ádám.

A kiemelt fővárosi klubok az összeredményesség háromnegyedét biztosítják a magyar sport számára, ebbe a körbe eddig a Ferencváros, az MTK, a Vasas, a Honvéd, az Újpest és a BVSC tartozott.

Deutsch Tamás leszögezte, így mindent egybe véve 2023-ban 14 milliárd 440 millió forint közvetlen állami támogatásban részesülnek a sportklubok, amelyek ezen kívül még a sportági szakszövetségeken keresztül is juthatnak pénzhez - foglalta össze az MTI.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán