2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

A Belügyminisztérium szerint „méltatlan támadás” érte a kormányt és a betegeket

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 08:14
A Belügyminisztérium szerint „méltatlan támadás” érte a kormányt és a betegeket

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) kemény fellépésére, hogy megállítsák a magyar betegek helyzetének jelentős romlását és fellépjenek az orvosok kiszámíthatatlan munkakörülményeit, vasárnap 14.00-kor sajtótájékoztatón fog reagálni Takács Péter egészségügyi államtitkár a területért felelős Belügyminisztériumból, illetve az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Csató Gábor – derült ki a tárca meghívójából. Az eseménynek az alábbi címet adták: „Méltatlan támadás a kormány és a betegek ellen – reagálás a Magyar Orvosi Kamara rendkívüli országos küldöttgyűlésére” - írja a hang.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombaton rendkívüli küldöttközgyűlésen döntött arról, hogy felszólítja az alapellátó orvosokat, ne írják alá az ügyeleti feladatellátási szerződést, vagy a feladatellátási szerződéseik felmondását helyezzék letétbe az orvoskamara területi szervezetinél. A mai találkozót azért hívták össze, hogy ott eldöntsék, milyen módon tudnak tenni a magyar betegek helyzetének jelentős romlása és az orvosok kiszámíthatatlan munkakörülményei ellen. Az egészségügy további leépülésének megállítása és a folyamat visszafordítása érdekében a MOK rövid és hosszú távú cselekvési javaslatokat fogalmazott meg - írta meg a Frisshirek.hu.

Az RTL Híradó megkeresésére a belügy úgy reagált: folyamatosak voltak az egyeztetések a MOK-kal, az új típusú ügyeleti rendszerben szinte kivétel nélkül átvezették a javaslataikat. Emellett állításuk szerint a MOK háziorvosi csoportjának a vezetője korábban elfogadhatónak tartotta az új szerződéseket.

De érdemes megnézni, hogy a kormánypárti lap, a Magyar Nemzet mit ír a történetről:

"A MOK az ultimátumát azt követően fogalmazta meg, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár bejelentette, ezekben a napokban, február elején érkezik az orvosok emelt bére, és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével növelt finanszírozást kapják. Mint mondta, a háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését, elismerve és megbecsülve munkájukat."

Vagyis persze az orvosok is mennek a DK útmutatása után, "fontos megjegyezni, hogy Komáromi Zoltán DK-s árnyékminiszter részvétele a MOK tegnapi rendezvényén ékes bizonyítéka annak, hogy az orvosok érdekvédelmi nyomásgyakorlása a legkevésbé sem civil aktivitás, hanem pártpolitikai felügyelet, DK-s védőernyő alatt zajló művelet. Nehéz lenne azt mondani, hogy ez a véletlen műve."

Fotó: MOK Facebook-oldala