2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

A DK a debreceni népszavazásról: Az a legjobb, ha a pártok hátralépnek

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 10:09
A DK a debreceni népszavazásról: Az a legjobb, ha a pártok hátralépnek

A Mi Hazánk és a Momentum is helyi népszavazást kezdeményezett már a debreceni akkumulátorgyár ügyében, az elsőként ugyancsak így döntő LMP kérdéseit pedig már jóvá is hagyta a választási bizottság, ám a zöld párt végül nem vette fel az aláírásgyűjtő íveket, helyette országos népszavazást kezdeményezett a témában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Támogatjuk a civilek által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezést a debreceni akkumulátorgyár ügyében!

- írja a DK közleményében.

Mostanra széles társadalmi összefogás jött létre Debrecenben a tervezett akkumulátorgyár megépítésének megakadályozására, így elkészült az első, pártok felett álló, civil helyi népszavazási kezdeményezés a gyár ellen. Ez lehet az egyetlen megoldás arra, hogy a hagyományosan kormánypárti városban a többség megvédhesse otthonait és városát a környezetkárosító akkugyártól.

A Demokratikus Koalíció támogatja a civilek által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezést a debreceni akkumulátorgyár ügyében! A Debrecenben létrejött társadalmi összefogásra az jelentheti az egyetlen veszélyt, ha a közös ügyet megpróbálják pártpolitikai mederbe terelni. Ezt nem szabad megengedni. A DK szerint egy ilyen rendhagyó helyzetben, egy kormánypárti városban az a legjobb megoldás, ha az ellenzéki pártok hátra lépnek, és nem osztják meg a tiltakozó debrecenieket pártpolitikai törésvonalak mentén.

A DK ezt teszi és erre kéri a többi ellenzéki pártot is; így tudunk segíteni a debrecenieknek, hogy megvédjék otthonaikat az akkumulátorgyár súlyos következményeitől.