2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 19o - 19o
Az ország 19 megyéjében

A DK a debreceni népszavazásról: Az a legjobb, ha a pártok hátralépnek

frisshirek.hu | 2023. február 05. - 10:09
A DK a debreceni népszavazásról: Az a legjobb, ha a pártok hátralépnek

A Mi Hazánk és a Momentum is helyi népszavazást kezdeményezett már a debreceni akkumulátorgyár ügyében, az elsőként ugyancsak így döntő LMP kérdéseit pedig már jóvá is hagyta a választási bizottság, ám a zöld párt végül nem vette fel az aláírásgyűjtő íveket, helyette országos népszavazást kezdeményezett a témában.

Támogatjuk a civilek által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezést a debreceni akkumulátorgyár ügyében!

- írja a DK közleményében.

Mostanra széles társadalmi összefogás jött létre Debrecenben a tervezett akkumulátorgyár megépítésének megakadályozására, így elkészült az első, pártok felett álló, civil helyi népszavazási kezdeményezés a gyár ellen. Ez lehet az egyetlen megoldás arra, hogy a hagyományosan kormánypárti városban a többség megvédhesse otthonait és városát a környezetkárosító akkugyártól.

A Demokratikus Koalíció támogatja a civilek által kezdeményezett helyi népszavazási kezdeményezést a debreceni akkumulátorgyár ügyében! A Debrecenben létrejött társadalmi összefogásra az jelentheti az egyetlen veszélyt, ha a közös ügyet megpróbálják pártpolitikai mederbe terelni. Ezt nem szabad megengedni. A DK szerint egy ilyen rendhagyó helyzetben, egy kormánypárti városban az a legjobb megoldás, ha az ellenzéki pártok hátra lépnek, és nem osztják meg a tiltakozó debrecenieket pártpolitikai törésvonalak mentén.

A DK ezt teszi és erre kéri a többi ellenzéki pártot is; így tudunk segíteni a debrecenieknek, hogy megvédjék otthonaikat az akkumulátorgyár súlyos következményeitől.