2024.04.16., kedd - Csongor
Salgótarján: 11o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Dömötör Csaba szerint az EP újabb lépést tett a háború eszkalációja felé

frisshirek.hu | 2023. február 05. - 07:30
Dömötör Csaba szerint az EP újabb lépést tett a háború eszkalációja felé

Két igazán súlyos pont van az Európai Parlament héten elfogadott, az orosz-ukrán háborúról szóló határozatában - jelezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a közösségi oldalán közzétett videóbejegyzésében.

Dömötör Csaba kiemelte:

a határozat hetedik pontja szerint növelni és gyorsítani kell a fegyverszállításokat Ukrajna irányába.

A szövegben egy konkrét felsorolás is van, amely szerint még több harckocsit, még több páncélozott járművet és még több lőszert küldenének, következő lépésként vadászgépeket és nagy hatótávolságú rakétarendszereket - ismertette.

"Ez minden, csak nem békefelhívás. Sokkal inkább egy nagy lépés a háborús eszkaláció felé"

- fogalmazott.

A határozat huszonhatodik pontjában pedig felszólítanak az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagok és az urán teljes embargójára, azaz teljesen megtiltanák az orosz olajon túl a gáz és a nukleáris fűtőelemek behozatalát is - hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba.

A kormánypárti politikus hozzátette: az embargóval az Európai Parlament nem csak a korábbi szankciókat támogatja, hanem az inflációt is. A rekordokat döntő infláció fő oka ugyanis az, hogy elszálltak az energiaárak. Az pedig a szankciók miatt van. Ha teljes embargót hirdetnek, az garancia a további áremelkedésekre. Azt hiszem, ez nagyon nem jó irány - mondta.

"Lesz vitánk a következő hetekben"

- jelezte Dömötör Csaba.

Az EP-határozatot a baloldali pártok odakint megszavazták. Csak a szokásos - jegyezte meg videóbejegyzése végén.