2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Horgászversennyel ünneplik az egyesület 50 éves jubileumát a Sóderbánya-tónál

Fodor Orsolya, 2023. február 05. - 15:15
Horgászversennyel ünneplik az egyesület 50 éves jubileumát a Sóderbánya-tónál

Vasárnap délelőtt tartotta meg idei évi első ülését a szécsényi Művelődési Központban a Petőfi Horgász Egyesület, amelynek a felügyelete alá tartozik a Sóderbánya-tó. Szajkó Viktor, az egyesület elnöke nyertes pályázatokról számolt be az érdeklődőknek és elmondta, hogy idén karbantartást végeznek majd a Sóderbánya-tavat és az Ipolyt összekötő csatornán, emellett pedig jubileumi horgászversenyt is rendeznek a nyáron.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az idén 50 esztendős szécsényi Petőfi Horgász Egyesület két pályázatot is nyert a közelmúltban, az összegből két távcsövet vásároltak 70 százalékos támogatással, és egy testkamerát is vehettek, amit teljes mértékben a pályázati forrásból finanszíroztak.

Szajkó Viktor, az egyesület elnöke a frisshirek.hu-nak elmondta: idén 50 éves jubileumot ünnepelnek, amire egy horgászversennyel készülnek a Szécsény mellett lévő nagy tavuk félszigetén.

Egy évvel ezelőtt teljesen lecserélődött a vezetőség az egyesület keretein belül. Azóta felvettünk egy halőrt és hozzákezdtünk felújítani a tó körüli területet, a csatornát és az utat is

– fogalmazott Szajkó Viktor.

Mint mondta, van egy kisebb nevelő tavuk is a nagy tó mellett, amit gépi munkával tisztítottak ki. Az idei évre a Sóderbánya-tó csatorna-rendszerének karbantartását tűzték ki célul, ugyanis a 18 hektáron lévő tavakat egy 800 méteres csatorna köti össze az Ipollyal.

Több zsilip is található a csatornán, amelyek működésével nincsenek problémák, de szeretnénk elvégezni a javítási munkálatokat. A bozótirtást gépi, illetve kézi erővel végezzük majd el, ami nem kis feladat, hiszen az elmúlt 8-10 évben teljesen benőtte a csatorna két oldalát a gaz

– fejtette ki az elnök.

Fotó: J. R.