2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Volt izraeli miniszterelnök: Putyin megígérte, hogy nem öli meg Zelenszkijt

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 10:49
Volt izraeli miniszterelnök: Putyin megígérte, hogy nem öli meg Zelenszkijt

Naftali Benet volt izraeli miniszterelnök arról beszélt egy interjúban, hogy a háború kirobbanásakor Vlagyimir Putyin megígérte neki, hogy nem végez az ukrán elnökkel – írja a Jerusalem Post.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Naftali Bennett még 2022. márciusának elején vett részt a felek közötti békítő tárgyalásokon Moszkvában. Most árult el több részletet az útjáról, többek között azt is, hogy a békét nem sikerült kiharcolnia, de legalább az orosz elnök ígéretét megszerezte, aki szavát adta neki telefonbeszélgetésükben, hogy

nem öli meg Volodimir Zelenszkijt.

Az ukrán elnök akkoriban még egy bunkerben bujkált, épp emiatt, hogy megakadályozza az ellene elkövetett esetleges merényletet. Benett elmondása szerint telefonon hívta fel Putyint, akitől megkérdezte, hogy tervez-e merényletet végrehajtani Zelenszkij ellen, aki erre azt felelte, hogy nem.

Benett ezután felhívta megnyugatásként Zelenszkijt, akinek elmondta, nincs semmiféle halálos fenyegetés alatt. Az ukrán elnök némi győzködés után hitt neki, és a bunkerből visszatért az irodájába, ahol aztán készített egy videót, amelyben arról beszélt, hogy nem fél.

A volt izraeli miniszterelnök szerint minden lépést maximálisan összehangoltak az Egyesült Államokkal, Németországgal és Franciaországgal is - szemlézte a Jerusalem Post írását az atv.hu.

Ehhez képest egyébként sajtóértesülések szerint a háború kirobbanása óta több merényletet is megúszott Zelenszkij.

Fotó: Bennett twitter