2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Salgótarján: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Intézkedés közben ütötte meg a rendőrt egy férfi Pécsett

frisshirek.hu | 2023. február 06. - 14:30
Intézkedés közben ütötte meg a rendőrt egy férfi Pécsett

Őrizetbe vettek egy férfit, aki intézkedés közben ütötte meg a rendőrt. A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kezdeményezte a pécsi lakos letartóztatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a rendőrök február 4-án reggel, Pécs belvárosában szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek a 34 éves férfival szemben.

Miután az egyenruhások közölték a helyi lakossal, hogy helyszíni bírságot szabnak ki vele szemben, az trágár szavakkal szidalmazni kezdte őket.

Mivel a férfi többszöri felszólításra sem hagyott fel a rendőrök szidalmazásával, közölték vele, hogy előállítják a városi rendőrkapitányságra.

A fiatalember erre rátámadt az intézkedő rendőrökre

Ököllel egyikük feje irányába ütött, de mivel az védekezett, csak a vállát találta el. Az elkövető ez után még egyszer megütötte az egyenruhást, ez alkalommal a mellkasát célozta, de ezt az ütést is sikerült hárítani, így a korábbihoz hasonlóan ez sem okozott sérülést.

A rendőrök végül testi kényszert alkalmaztak és földre vitték a férfit, majd megbilincselése után előállították a kapitányságra.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetbe vételét, majd gyanúsítotti kihallgatása után kezdeményezte a letartóztatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított egzisztenciális körülményei rendezetlenek, – erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt – büntetett előéletű, így

okkal lehet tartani attól, hogy a letartóztatás elrendelése nélkül elérhetetlenné válna, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Sorsáról ma dönt a Kaposvári Járásbíróság.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, január 13-ra virradóan, Budapesten egy férfi késsel támadt három rendőrre. Az egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Illusztrációs fotó: Pixabay