2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Legszegényebb falvainkban futnak tovább a Mol Bubik

frisshirek.hu, 2023. február 06. - 14:55
Legszegényebb falvainkban futnak tovább a Mol Bubik

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok, ezeket térítésmentesen lehet kölcsönözni, vagy bizonyos esetekben jelképes bérleti díjért lehet tartós használatba venni a Felzárkózó települések programban dolgozó karitatív szervezetektől – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A közlemény szerint a Budapesten hét éven át használt biciklik a feliratok eltávolítása után – eddig – hetvenhét településen váltak elérhetővé, hogy a legelesettebb családok munkába, iskolába járását, hétköznapi ügyintézését segítsék.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a modellváltás után kétezer, elsőszériás Bubi-kerékpárt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt arról, hogy a fővárosban fejlesztik a Mol Bubi közbringa-szolgáltatást, emiatt a díjak is emelkedtek.

A közösségi közlekedésből kivont, de erős vázszerkezete és a defektmentes tömör gumikerekei miatt még sokáig használható bicikliket a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemében átnézik, elvégzik rajtuk az esetleges javításokat, majd megváltozott munkaképességű emberek eltávolítják róla a „Bubi” feliratot.

A kerékpárokból – a Felzárkózó települések programban közreműködő karitatív szervezetek igényei szerint – eddig 910 darabot szállítottak ki 77 településre.

A bicikliket a programban dolgozó karitatív szervezetektől lehet kölcsönözni – közölte a szeretetszolgálat.

A közlemény szerint folyamatosan érkeznek az igénylések a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemébe, ahol újabb 280, használatra előkészített kerékpár vár kiszállításra, és még további 800-at alakítanak át a következő hónapokban.

Fotó: Facebook/ A MOL Bubi közbringa-szolgáltatás oldala