2023.04.01., szombat - Hugó
Salgótarján: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Természetismereti versenyt hirdet iskolásoknak az MME

frisshirek.hu, 2023. február 06. - 16:20
Természetismereti versenyt hirdet iskolásoknak az MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a madarak és fák napja alkalmából újra meghirdeti országos természetismereti versenyét az általános iskola felső tagozatos tanulói számára.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az országos verseny célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal

– olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Az elmúlt években a világjárvány miatt elmaradt a 27 éves hagyományokkal rendelkező verseny, de

idén újra várják a 10-14 éves tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését március 10-ig.

A területi fordulókat március 31-én rendezik, ezeken iskolánként egy csapat vehet részt. A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, amelyet Budapesten rendeznek meg május 12-én.

A részletes kiírásról és a versenyfordulók tematikájáról az MME oldalán lehet tájékozódni.

A madarak és fák napját először Chernel István ornitológus szervezte meg 1902-ben. Az azóta minden év május 10-én ünnepelt jeles nap célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyebként számos módon igyekszik megszólítani a társadalmat, tavaly decemberben például – amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt – országos madárszámlálásra hívta a lakosságot.

Illusztrációs fotó: A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakembere madárgyűrűzési bemutatót tartott a Fiumei úti sírkertben 2023. január 28-án. MTI/Kovács Attila