2023.12.04., hétfő - Barbara, Borbála
Salgótarján: -3o - -3o
Az ország 19 megyéjében

Donáth Anna: A közös program egy lufi lett, az ellenzék bukása borítékolható volt a parlamenti választáson

frisshirek.hu | 2023. február 08. - 19:38
Donáth Anna: A közös program egy lufi lett, az ellenzék bukása borítékolható volt a parlamenti választáson

Donáth Anna egy szombati programbeszéddel tért vissza a politikába. Noha akkor kritizálta a DK-t, ez szerinte nem jelenti azt, hogy ellenségként kezeli a pártot.

Ezzel együtt lekicsinylően szólt az ellenzék választási programjáról a 2022. április 3-i parlamenti választás előtt, mivel szerinte annyi történt, hogy a pártok

„megegyeztek egy asztal mellett, publikáltuk egy honlapon, és onnantól kezdve ki volt pipálva, hogy van programunk, tessék odamenni akit érdekel”.

Ezt egy lufinak nevezte, amely valószínűleg akkor kidurrant volna, ha győznek.

„Determinálva volt az ellenzék sorsa, mert rossz kompromisszumokat kötött (...) mi is mint Momentum (...) az összefogás oltárán olyan kompromisszumokat hoztunk, amelyekben nem álltunk ki az értékeink mellett”

- fogalmazott.

A Momentum politikusa arról beszélt, hogy szerinte nem az

,,öncélú orbánozás, nem a messiás várás és nem is a felelőtlen ígérgetés váltja le ezt a kormányt".

Donáth Anna hozzátette azt is, hogy az ellenzék akkor válik képessé a rendszer leváltására, ha hiteles jövőképet mutat a rendszer utáni időkre készülve. Az pedig, aki a magyar kormány idő előtti leváltását ígérgeti, az hazudik. Reggel, éjjel, meg este – jelentette ki.

Az ATV Egyenes beszéd műsorában elmondta, neki még ma is az a legfájóbb pont, hogy „nem álltak fel az asztal mellől”, amikor a köztársasági elnök jelölésénél Iványi Gábor neve egy pillanat alatt eltűnt. Mindezt pedig csak azért, mert a Jobbiknak szúrta a szemét, hogy Iványi Gábor megfogalmazott – „nagyon valós, tűpontos” – kritikákat azzal a párttal szemben, amely életre hívta Magyar Gárdát és megfélemlítette a magyar társadalom nagyon nagy részét. – Ez számomra is és a Momentumnak is értékrendbeli kérdés, és sajnos hagytuk, hogy menjen tovább a casting, csak azért, mert a Jobbiknak nem tetszett - jegyezte meg - szemlézte a műsort a nepszava.hu.

Donáth Anna Facebook-bejegyzésében is megosztotta gondolatait.