2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Salgótarján: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

A házasság szentségének megerősítő kegyelmét kérte Vigh László, prédikált is

Nagy Katalin | 2023. február 20. - 11:11
A házasság szentségének megerősítő kegyelmét kérte Vigh László, prédikált is

Vigh László országgyűlési képviselő, saját bevallása szerint, boldog házasságban él feleségével. Facebook-oldalán párjáról így vall: "Ő életem ajándéka, hosszú-hosszú évtizedek óta. Vele, mellette, általa vagyok boldog.." A Házasság hete országos rendezvénysorozat alkalmából a zalai politikusok oldalán is megmutatkoztak a ritkán látott feleségek, asszonyok egy-egy nyilvános, közös szelfi erejéig.

A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A "szeretetbe kapaszkodva", azaz, hogyan lehetünk egymás számára a nehézségekben is a szeretetből, az összetartozásból, az egymás iránti bizalomból táplálkozó erőforrássá - fejezte ki magát Vigh László.

A képviselő és felesége a "Házasság Hete" programsorozat zárásaként hálaadó szentmisén vett részt tegnap, azaz vasárnap este, ahol Fliszár Károly atya áldotta meg Vigh Lászlót és feleségét, majd közösen imádkoztak a házasság szentségének megerősítő kegyelméért. A képviselő az eseményen léleképítő prédikációval szólt a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia templomban összegyűlt hívekhez.

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

Fotók: Vigh László Facebook-oldala