2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Egy földgázelosztó mellett zuhant le egy drón Moszkva közelében

frisshirek.hu | 2023. február 28. - 15:27
Egy földgázelosztó mellett zuhant le egy drón Moszkva közelében

„Meghiúsult dróntámadásról” számolt be egy orosz kormányzó ma kora délután. A drón egy földgázelosztó állomás mellett csapódott be Kolomna városa közelében, Moszkva központjától 110 kilométerre.

Az orosz védelmi minisztérium két dróntámadással is megvádolta Ukrajnát, amelyek dél-oroszországi területeket sújtottak az elmúlt éjszaka folyamán. Rövid idővel a moszkvai vádak elhangzását követően csapódott be egy harmadik drón Kolomna mellett ma kora délután egy földgázelosztó állomás közelében – közölte Andrej Vorobjov regionális kormányzó. A drón a Gazprom gázkompresszor állomásától mindössze 100 méterre állt a földbe. A kormányzó állítása szerint robbanás nem történt a drón lezuhanását követően, miként sérülést sem okozott és kár sem keletkezett. Kolomna mindössze 110 kilométer távolságra fekszik az orosz főváros központjától.

Orosz közösségi médiafelületeken posztolt bejegyzéseken látható egy szürke drón roncsa, amely egy hótorlasz mellett fekszik egy erdő mellett, elmondások szerint Kolomna közelében.

A drón eredetéről egyelőre nem adtak ki tájékoztatást az orosz hatóságok - írja a Reuters. 

Amennyiben beigazolódik, hogy Ukrajnából indították a támadó harci eszközt, úgy annak legalább 600 kilométert kellett megtennie a becsapódás helyszínéig, amely Moszkva megyében található. Ilyen közel még soha nem jutottak ukrán drónok az orosz fővároshoz a háború kitörése, 2022. február 24-e óta.

Fotó: Novayagazeta.eu