2023.10.03., kedd - Helga
Salgótarján: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Rémálom, pánik, vér és sikoltozás - Két vonat ütközött frontálisan Görögországban

Sztipán Orsolya | 2023. március 01. - 17:24
Rémálom, pánik, vér és sikoltozás - Két vonat ütközött frontálisan Görögországban

Nagyon súlyos vonatbaleset történt Görögországban. Harminchatan meghaltak és nagyon sokan megsebesültek, amikor egy személyvonat és egy tehervonat frontálisan ütközött össze.

Legalább 36-an vesztették életüket abban a rendkívül súlyos vonatbalesetben, amely Görögország középső részén történt kedden este. Két vonat frontális ütközése okozta a katasztrófát Larissa város környékén. A sérültek száma is jelentős, a BBC információi szerint több tucat utas szenvedett sérüléseket.

A személyvonat Athénból indult és Thesszalonikibe tartott. Éjfél előtt egy tehervonat jött vele szembe, amellyel frontálisan ütközött.

A személyvonat első kocsijaiban azonnal tűz ütött ki, a lángok felcsaptak

Az első vagonok teljesen kiégtek, megsemmisültek.

A túlélők beszámolói sokkolóak

Elmondásuk szerint 10-15 mp-ig tartott a káosz, amelyben volt csattanás, felborulás, tűz. Volt olyan kocsi, amelyik felborult, majd lángolni kezdett - mesélte az egyik utas.

Nagy csattanást hallottunk - emlékezett egy fiatal, akinek sikerült kiugrania a vonat roncsai alól.

Egy másik utas arról számolt be, hogy felborult a vagonjuk, ők az oldalukra estek, majd tűz ütött ki azonnal, égették őket a lángok, nem tudták mit tegyenek.

A borulásban a betört ablakok, kábelek és tüzek csapdájába esett emberek kétségbeesetten sikoltoztak - mesélte egy másik túlélő.

Az ügyben elindult a nyomozás. A rendőrség arról számolt be, hogy Larissza egyik állomásfőnökét letartóztatták.

Görögországban háromnapos gyászt hirdettek.

A magyar miniszterelnök is részvétét fejezte ki Kiriákosz Micotákisz görög kormányfőnek. A blikk.hu idézi Orbán Viktor szavait:

"Kérem, fogadja legmélyebb, szívből jövő részvétemet, amelyet Önnek és azoknak is szeretnék kifejezni, akik szeretteiket veszítették el, és egyúttal az egész nemzetnek, melyet mélyen megrázott ez a tragédia" - áll a miniszterelnök levelében.

fotó: EPA/APOSTOLIS DOMALI

Videó: BBC youtube