2024.04.16., kedd - Csongor
Salgótarján: 7o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Felpaprikázó árak! Érdemes jól körülnézni a zalai boltokban, ha paprikát kívánunk márciusban

Kovács Tamara | 2023. március 04. - 15:50
Felpaprikázó árak! Érdemes jól körülnézni a zalai boltokban, ha paprikát kívánunk márciusban

Ugyan tél végén messze nincs szezonja a paprikának, egy-egy darabot mégis szívesen vásárol a lakosság szendvicsbe, ízesítésnek, vagy, mert megkívánják a zamatos, ropogós zöldséget. Körbe jártuk a zalaegerszgei boltokat és megdöbbentő különbségekre bukkantunk az üzletláncok kínálatában.

A március elején kapható paprika inkább csak szemet gyönyörködtető és csiklandozza az ízlelőbimbókat, vitamint nem sokat tartalmaz. Ennek ellenére sokan vásárolják, azonban érdemes a minőség és az árak tekintetében is felfedező útra indulni és a boltok kínálatában jól szétnézni.

Zalaegerszegen Kápia, piros húsú paprikát találtunk az egyik nagyobb szupermarketben a legolcsóbb áron, a 999 forint/ csomagban 8 db ropogós, édes harapnivalót találtunk, ami fél kilógrammnak felelt meg, ám ez a mennyiség egy család egész heti szendvicsbevalójának elegendő lehet.

Étkezési paprikát 1619 forint kilónkénti áron is beszerezhetünk szintén egy szupermarketben, míg ugyanezt egy másik magyar áruházláncban 2999 forintos áron kínálták, ráadásul jó sokat utazott a sárga húsú zöldség, ugyanis egyenesen Törökországból érkezett kis hazánkba, a zalai megyeszékhelyre. 

Egy másik üzletben a 750 grammos lecsópaprikát 1299 forintért vásárolhattuk volna szezonon kívül. Nos, ha lecsót szerettünk volna készíteni, akkor a paradicsom kilónkénti árát, azaz 3280 forintot is hozzá kellett volna adnunk a számlánk végösszegéhez, valamint a vöröshagymáét is, amelynek az ára alsó hangon is 599 forint körül mozog. Némi kolbásszal együtt 7-8000 forintba is belekerülne az egykor olcsónak számító ennivaló, nem beszélve a köretről...

Tudósítónk információja szerint, egy átlagos hétvégi bevásárlás alkalmából, az átlag vásárló 18000-42000 forintot költ el a kasszánál. A paprika viszont ha akciós áron kapható, akkor gyorsan fogy, tapasztalták az eladók.

Fotók: a szerző felvételei