Pálinkás jókedv az egri jubileumi fesztiválon
Remek hangulat, koncertek, és lélekmelegítő párlatok a legkülönfélébb ízvilággal - mindebben része lehetett azoknak, akik ellátogattak a hétvégén a jubileumi 10. Pálinka Fesztiválra Egerben. A fogyasztók körében egyre népszerűbbek a minőségi párlatok. A termelők olyan borokat és ezek pálinkaváltozatát is kínálták a fesztiválon, amelyek nem szőlőből készültek.
Az eger.hu beszámolója szerint a testet és a lelket is felmelegítették a viharos időben a kiváló párlatok.
Nagyon finom, úgyhogy még egyet megkóstolunk. Főleg úgy, hogy a férjemmel megbeszéltük, megfelezzük a szíverősítőt, de én egyszerre lehúztam az egészet…
– mondta tréfálkozva a rendezvény egyik látogatója, Gyurász Nóra.
A főzdék és a manufaktúrák a legváltozatosabb szín- és ízvilággal készültek az eseményre.
A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. képviseletében Bak Mária elmondta, a negyvenkét százalékosakból az alapízek – alma, körte, szilva és társai – mellett vadon termő gyümölcsökből készült és ágyas pálinkákat is felvonultattak. Ám az egyre népszerűbb, „Gyulai mélyvíz – csak úszóknak!” jelszóval emlegetett hatvanas pálinkák sem maradtak otthon.
A termelők olyan borokat és ezek pálinkaváltozatát is kínálták a fesztiválon, amelyek nem szőlőből készültek. Budavári Gábor tetszését elsőre elnyerték.
Életemben először kóstoltam ilyet, de nagyon meg vagyok elégedve vele, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon finom, első osztályú a ribizli- és a málnabor
– fogalmazott.
A szakemberek szerint ami természetesen finom, azt nem kell magyarázni, a laikusok számára is élvezhető minden esetben. Bakó Róbert, a Kontyos Borház részéről úgy fogalmazott, nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megérezzük a gyümölcsöt a pálinkában, tehát az a lényeg, hogy visszaköszönjön az ízben és az illatban is például a szilva vagy a körte.
Az eger.hu megtudta azt is, hogy ezek a termékek
egyre népszerűbbek a fogyasztók között, akik most már elsősorban a minőséget kedvelik.
Fotó: eger.hu videójának vágóképe