2023.06.05., hétfő - Fatime
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Virágágyásra és réztáblácskára futotta 20 millió forintból Somoskőújfaluban

Fodor Orsolya, 2023. március 18. - 15:30
Virágágyásra és réztáblácskára futotta 20 millió forintból Somoskőújfaluban

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közelmúltban Nógrád vármegyébe látogatott, és Somoskőújfaluban szemügyre vette a nemzeti összetartozás emlékművét, ami 20 millió forintból készült el.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hadházy Ákos rámutatott a Facebook-bejegyzésében, hogy az emlékmű a Lezsák-féle lakiteleki Nemzeti Művelődési Intézet támogatásából jöhetett létre. A 20 millió forintból kivágtak néhány fenyőfát, két tenyérnyi réz Nagy-Magyarországra ráírták, hogy „rendületlenül” és a kivágott örökzöldek helyére kiraktak egy Nagy-Magyarország formájú virágágyást.

A politikus azt is megjegyezte, hogy az út túloldalán már van egy hasonló kis emlékmű, ami szintén Somoskőújfalu visszacsatolására hivatott emlékeztetni az arra járókat.

Az országgyűlési képviselő meglátása szerint az emlékmű kaphatta volna a „nemzeti hülyeség és lopás” nevet is.

Az átadás után egy helyi férfi az eseményről tudósító cikkhez hozzáfűzte: „20 millió forintból raktak egy kőfalat, és ültettek pár virágot. Ezt inkább titkolni kellett volna! Pont erre a baromságra volt szüksége a falunak? Esetleg a rászoruló öregeket vagy fiatalokat kellett volna belőle támogatni”.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos