2024.02.25., vasárnap - Géza
Salgótarján: 6o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Két autóval vonultak a lánglovagok a pásztói kórházhoz

frisshirek.hu | 2023. március 22. - 19:15
Két autóval vonultak a lánglovagok a pásztói kórházhoz

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatot tartott a hivatásos tűzoltóknak Pásztón, a Margit Kórházban. A beavatkozók az egészségügyi és fekvőbeteg-ellátására szolgáló intézményekben keletkezett tüzek oltására, valamint a sérültek mentésének gyakorlására fókuszáltak, felkészülve ezzel egy hasonló, éles helyzetre.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltóknak a napokban megtartott gyakorlat feltételezése szerint a Margit Kórház technikai-gazdasági épületének vízvezeték-szerelő műhelyében tűzveszélyes tevékenységet végeztek az ott dolgozók. 

A lángok fel is csaptak és átterjedtek a műhelyben található éghető anyagokra. A tűz a szomszédos bútortároló helyiséget is veszélyeztette. A füsttel telített folyosót egy dolgozó nem tudta időben elhagyni, mindenki más épségben kijutott az épület tűzzel érintett részéből.

A gyakorlat helyszínére nyolc tűzoltó vonult két gépjárművel. Odabent a szervezők a tüzet villogó piros, a füstöt villogó kék fényekkel imitálták. A beavatkozó állomány bevetési védőruhában és a füsttel telített helyiségekben teljes légzésvédelem mellett kezdte meg a feltételezett káreset felszámolását. A lángokat két vízsugárral fékezték meg. 

A tűz oltásával párhuzamosan a kórház területén talált sérültet – akit egy fabábu „alakított” – a megfelelő légzésvédelem biztosítása után kivitték az épületből. 

A beavatkozók az egészségügyi és fekvőbeteg-ellátására szolgáló intézményekben keletkezett tüzek oltására, valamint a sérültek mentésének gyakorlására fókuszáltak, felkészülve ezzel egy hasonló, éles helyzetre

– tájékoztatott Kapás Márton.

Fotó: nograd.katasztrofavedelem.hu