2023.06.05., hétfő - Fatime
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Két autóval vonultak a lánglovagok a pásztói kórházhoz

frisshirek.hu, 2023. március 22. - 19:15
Két autóval vonultak a lánglovagok a pásztói kórházhoz

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatot tartott a hivatásos tűzoltóknak Pásztón, a Margit Kórházban. A beavatkozók az egészségügyi és fekvőbeteg-ellátására szolgáló intézményekben keletkezett tüzek oltására, valamint a sérültek mentésének gyakorlására fókuszáltak, felkészülve ezzel egy hasonló, éles helyzetre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, a frisshirek.hu-t, hogy a pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltóknak a napokban megtartott gyakorlat feltételezése szerint a Margit Kórház technikai-gazdasági épületének vízvezeték-szerelő műhelyében tűzveszélyes tevékenységet végeztek az ott dolgozók. 

A lángok fel is csaptak és átterjedtek a műhelyben található éghető anyagokra. A tűz a szomszédos bútortároló helyiséget is veszélyeztette. A füsttel telített folyosót egy dolgozó nem tudta időben elhagyni, mindenki más épségben kijutott az épület tűzzel érintett részéből.

A gyakorlat helyszínére nyolc tűzoltó vonult két gépjárművel. Odabent a szervezők a tüzet villogó piros, a füstöt villogó kék fényekkel imitálták. A beavatkozó állomány bevetési védőruhában és a füsttel telített helyiségekben teljes légzésvédelem mellett kezdte meg a feltételezett káreset felszámolását. A lángokat két vízsugárral fékezték meg. 

A tűz oltásával párhuzamosan a kórház területén talált sérültet – akit egy fabábu „alakított” – a megfelelő légzésvédelem biztosítása után kivitték az épületből. 

A beavatkozók az egészségügyi és fekvőbeteg-ellátására szolgáló intézményekben keletkezett tüzek oltására, valamint a sérültek mentésének gyakorlására fókuszáltak, felkészülve ezzel egy hasonló, éles helyzetre

– tájékoztatott Kapás Márton.

Fotó: nograd.katasztrofavedelem.hu