2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Salgótarján: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Nagy Márton hazatért, Szolnokon tanácskozott a miniszter

frisshirek.hu | 2023. március 25. - 07:15
Nagy Márton hazatért, Szolnokon tanácskozott a miniszter

A családok védelme a pénzügyi tudatosságnál kezdődik - mondta a gazdaságfejlesztési miniszter Szolnokon, ahol egykori középiskolájában, a Verseghy Ferenc Gimnáziumban tartott előadást a tanulók számára a Pénz7 rendezvénysorozat keretében.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy Nagy Márton felhívta a diákok figyelmét a digitális biztonság és a pénzügyi tudatosság fontosságára. Kiemelte, hogy a pénzügyekben is a veszélyek, válságok korát éljük, bankok mennek tönkre, sorozatosak a visszaélések, így mindnyájunknak "résen kell lennie".

A családok védelme e tekintetben a pénzügyi tudatosságnál kezdődik, így mindenre fel kell készülnünk, folyamatosan képezni kell magunkat

- hangsúlyozta a tárcavezető a közlemény szerint. Közölték, az előadást követően a gazdaságfejlesztési miniszter a város polgármesterével folytatott tárgyalást, ahol áttekintették az aktuális gazdasági helyzetet, fejlesztéseket, különös tekintettel a Modern Város Programra. Az egyeztetésen részt vett

  • Szalay Ferenc polgármester,
  • Berkó Attila főispán,
  • Hubai Imre a Vármegyei Közgyűlés elnöke,
  • Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő
  • és Sebestyén Ildikó címzetes főjegyző.
A város ellenzéki polgárait tehát az egyeztetésen nem juttatták képviseletre.

Nagy Márton a tárgyalást megelőzően hangsúlyozta, hogy Szolnok rendkívül nagy utat tett meg az elmúlt években, elismerésre méltó a polgármester és a város vezetőinek munkája. A város gazdasága folyamatosan fejlődik, a munkaerőpiac stabil - tette hozzá.

A miniszter kiemelte a vállalkozásfejlesztés és a munkahelyteremtés szükségességét. Mint megfogalmazta, folyamatosan keresni kell az előrelépési lehetőségeket, gondolva az iparfejlesztésre, a tőkevonzó képességre és az új beruházásokra - áll a GFM közleményében.

Szalay Ferenc polgármester a Facebook-oldalán számolt be az egyeztetésről. Kiemelte, hogy Nagy Márton lényegében hazatért, hiszen valaha a Verseghy Ferenc Gimnázium növendéke volt.

A jövőben is együtt keressük majd a város kitörési pontjait, azokat a gazdasági lehetőségeket, melyekkel Szolnok továbbra is a megkezdett növekedési úton halad

- szögezte le beszámolójában a városvezető. Hozzátette, hogy a szolnoki származású miniszterre kiemelten számíthatnak, hiszen pontosan tudja, "mennyi fantázia rejlik" a városban.

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala