2023.06.05., hétfő - Fatime
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Kőműves Kelemenék akcióban, ismét kordont bontottak Hadházyék a Karmelitánál

frisshirek.hu, 2023. március 29. - 09:09
Kőműves Kelemenék akcióban, ismét kordont bontottak Hadházyék a Karmelitánál

Amit raktak délig, leomlott estére, amit estig raktak, leomlott reggelre - így szól Kőmíves Kelemen balladája. A Karmelita kolostor kordonjára ezzel szemben éppen az ellentéte igaz. Amit Hadházy Ákos és a Momentum lebont, azt alig egy óra múlva visszaépítik Orbán Viktor miniszterelnöki irodája köré, akadályozva ezzel a sajtó szabad működését, amellyel a kordon az elérhetetlenné váló mai magyar politikai hatalmi gépezetének a szimbóluma lett. Hadházy Ákos bejegyzésében ugyanakkor azt is megvallotta, hogy tudják, a kordonbontás is csak szimbolikus gesztus, mégis leszögezik, hogy ha visszaépítik, ők lebontják megint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Ha visszaépítik a kordont, mi lebontjuk megint!

- írta ki Facebook-oldalára Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, és egy képet is mellékelt hozzá, amelyen rendőrök sorfala előtt látható a politikus a Momentum frakció tagjaival, amint éppen az elbontott kordonon ücsörögnek.

A parlamenti párt azóta közleményben is megerősítette akciójukat. A kordonokat pedig a szabad sajtó elnyomása és a kormány propagandagépezete szimbólumainak neveztek. Hadházy Ákos bejegyzésében még hozzátette, hogy az "Rogán irodáját védi". Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke határozott felhívással élt:

követeli a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását. Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül ugyanis nincs szabad választás.

A kordonbontást követően - ez a pillanat látható Hadházy Ákos megosztott fotóján is - az elemeket a Karmelita bejáratához vitték, és azokat összeláncolták.

"Mi, akik ma ezt a kordon ismét lebontottuk, tudjuk, hogy tettünk csak szimbolikus, de ezzel üzenünk a hatalomnak és üzenünk saját választóinknak is. Azt üzenjük, hogy nem fogadjuk el a hatalom mocskos játékszabályait és mindent meg fogunk tenni a propaganda legyőzéséért, azért, hogy a következő választás már valódi, tisztességes választás legyen. Tudjuk: ha első alkalommal nem reagál a hatalom, akkor nem az a jó válasz, hogy legközelebb nem csinálunk semmit. Tudjuk azt is, hogy ezt csak honfitársaink tömegei tudják kikényszeríteni, és ki is fogják kényszeríteni!"

- fogalmazta meg szenvedélyesen bejegyzésében az akció mögötti motivációt Hadházy Ákos. Majd leírta azt a követelést, amelyet Gelencsér Ferenc is megfogalmazott a propaganda leállításáról és a szabad sajtóról, amely a szabad választás feltétele, de kiegészítette a pártelnök követeléseit azzal, hogy az állami média kapjon "új, konszenzusos vezetőt", és tiltsák be az évi legalább 50 milliárdból fizetett kormányzati hirdetéseket.

Legutóbb március 14-e délelőtt bontott kordont a Momentum és Hadházy Ákos, amelyről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk. A széthordott elemeket aztán alig egy óra múlva már vissza is építették a Karmelita kolostor köré.

A kiemelt kép forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala