2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Salgótarján: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Az OLAF elé viszi Donáth Anna a lombkoronasétány ügyét

frisshirek.hu | 2023. március 31. - 17:30
Az OLAF elé viszi Donáth Anna a lombkoronasétány ügyét

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében, amelyet Hadházy Ákos országgyűlési képviselő és az Átlátszó tárt fel. A beadványhoz Hadházy Ákos is csatlakozott.

– A napnál is világosabb, hogy ebben a projektben az EU-s pénzt nem arra használták, amire kellett volna. Lombkoronasétányt építettek, de közben tarra vágták körülötte az erdőt. Ráadásul nem egyedi esetről van szó, 15 km-en belül 3 lombkoronasétány is található, mind fideszes politikushoz köthető

– írta a Momentum képviselője Facebook-bejegyzésében. Donáth Anna kiemelte azt is, hogy szerinte az OLAF nemcsak a szabálytalanságokra mutat majd rá a beruházás kapcsán, de azt is kideríti majd, hogy mire költötték le az elnyert 60 millió forintot.

Ezermilliárdok érkeztek az Európai Uniótól az elmúlt években, de jelentős részüket ehhez hasonlóan pazarolták el a hatalmon lévők és a velük szövetkező "üzletemberek". Nem véletlenül fagyasztották be az EU-s támogatások kifizetését, hogy rákényszerítsék a magyar kormányt a csalások visszaszorítására - hangsúlyozta Donáth.

Mint a frisshirek.hu is beszámolt róla, Nyírmártonfalva fideszes polgármestere az RTL Híradónak nyilatkozott az esetről, és többek közt azt állította, egy héten belül betelepítik az erdőt. A facsemeték szerinte két-három év alatt megnőnek, különben is, a pályázati kiírásban nem volt benne, milyen magas legyen az erdő. – Ha egy csemete ötven centi, az már akkor is erdő, ha 50 méteres, akkor is – közölte.

Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala