2024.02.25., vasárnap - Géza
Salgótarján: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Baja: Fidesz-DK összefogás a Momentummal szemben?

frisshirek.hu | 2023. április 01. - 17:31
Baja: Fidesz-DK összefogás a Momentummal szemben?

Ezúttal Baján került konfliktusba egymással a Momentum Mozgalom, és a Demokratikus Koalíció (DK). A momentumos polgármester „DK-Fidesz koalíció”-t emleget.

Szombaton közleményben jelezte a Momentum, hogy a bajai képviselő-testület legutóbbi ülésén a DK-s László Károly és a helyi Fidesz együtt szavazták le a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést –  írta meg a Telex.

„Mivel az együttszavazás nem először fordul elő, erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait”

– írta Nyirati Klára,  Baja momentumos polgármestere. A városvezető szerint aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján félő, hogy a helyi energetikai cég működésképtelenné válik.

A DK azonban másként látja az ügyet. Szerintük ugyanis pont a Momentum akart egy volt fideszest a városi cég élére juttatni.

„Büszke vagyok arra, hogy hozzájárultam ennek a megakadályozásához. Mi nem fogunk fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem”

– jelentette ki László Károly, DK-s képviselő. László azonban azt is hozzátette: esetenkénti rossz döntései ellenére barátként és szövetségesként tekint a momentumos polgármesterre.