2023.06.05., hétfő - Fatime
Salgótarján: 14o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Már az Aggteleki Nemzeti Parkban jár a farkas

frisshirek.hu, 2023. április 01. - 10:18
Már az Aggteleki Nemzeti Parkban jár a farkas

A Svájcból érkező, az ország nagy részén már áthaladó, M237 jelölésű farkas, a Sajó-folyón átkelve belépett az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területére.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az M237-es farkas kóborlásával európai szinten már most is rekorderré vált, közeledve lassan a 2000 km-es megtett távhoz. Nógrád megyéből indulva három éjszaka alatt száz kilométert tett meg, majd a helyi farkasok nyomát követte, átúszva a Dunát az Északi-középhegységbe ért - írta meg a frisshirek.hu.

A Svájcból érkező, az ország nagy részén már áthaladó, M237 jelölésű farkas, a Sajó-folyón átkelve belépett az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területére - írja Facebook-bejegyzésében a nemzeti park
A svájci farkasok védelmével is foglalkozó Gruppe Wolf Schweiz nevű szervezet az állatot jeladóval látta el, így a vándorló nagyragadozó útvonalát nyomon lehet követni. A Svájcból rendszeres időközökkel megkapott pozíció adatok alapján az Igazgatóság figyelemmel kíséri az állat mozgását.
Fotó: Kép: a Gruppe Wolf Schweiz Facebook oldala