2024.04.14., vasárnap - Tibor
Salgótarján: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Még élek – viccelődött Ferenc pápa szombaton, amikor elhagyta a kórházat

frisshirek.hu | 2023. április 01. - 14:19
Még élek – viccelődött Ferenc pápa szombaton, amikor elhagyta a kórházat

Ferenc pápa azzal viccelődött, hogy „még mindig élek”, amikor elhagyta a kórházat, ahova szerdán hörghurut miatt vették fel. A 86 éves egyházfőt szombat reggel engedték ki a római Gemelli klinikáról. A szóvivő szerint a virágvasárnapi, Szent Péter téren tartott misén már jelen lesz az egyházfő, ő fogja elmondani ilyenkor szokásos Urbi et Orbi áldását is. Ferenc pápa a tervek szerint április 28–30. között Magyarországra látogat, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elmondta, nem kell aggódni amiatt, hogy a kezelés érintené a pápa budapesti útját.

Ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, Ferenc pápa légúti fertőzés miatt került pár napra kórházba. A történtekkel kapcsolatban többen az aggodalmukat fejezték ki, hogy vajon ezáltal veszélybe kerülhet-e az április végére tervezett magyarországi látogatása. Azóta azonban jó hírek láttak napvilágot Róma püspökének állapotáról, amelyről a magyarkurir.hu számolt be.

A tervezett kórházi ellenőrzések során a Szentatyánál heveny hörghurutot állapítottak meg, emiatt antibiotikumos kezelést kellett alkalmazni infúzió formájában, ami meghozta a várt hatást, és egészségi állapotának jelentős javulásával járt. A Szentatyát várhatóan az elkövetkező napokban haza lehet engedni

- idézte meg a Szentszéki Sajtóközpont közleménye a kórházi személyzet beszámolóját, amiről a frisshirek.hu is tudósított.

A kórházban magához öltelt egy házaspárt, akiknek a lánya péntek este hunyt el, aláírta egy kisfiú gipszét és megkeresztelt egy csecsemőt a gyermekonkológiai osztályon. A kicsiknek rózsafüzéreket, csokoládés húsvéti tojásokat és egy Jézusról szóló olasz nyelvű gyerekkönyvet is vitt. A pápa ezután testőrei társaságában elhagyta a kórházat, majd üdvözölte az érte aggódó híveit - írja az rtl.hu.

Címlapfotó: A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa megsímogat egy csecsemőt, mielőtt a Miguel Angel névre kereszteli a római Agostino Gemelli kórházban 2023. március 31-én. A légzési nehézségekre panaszkodó Ferenc pápát két napja légúti gyulladással kezelik a kórházban.
MTI/AP/Vatikáni Média